Aytaç Kumbaracıoğlu
Aytaç Kumbaracıoğlu
23 Ocak 2017 Pazartesi 06:48
Nutella bilmecesine son!

ÖZEL HABER:

Aytaç KUMBARACIOĞLU
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Depark Teknopark Spil Innova Arge, Gıda, Danışmanlık Ltd.Şti  Müdürü  Doç.Dr. Özlem Tokuşoğlu, “Nutella’yı  gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz”  dedi. 

Gazetemiz köşe yazarı da olan Tokuşoğlu, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde konuşlandırılmış İtalyan Ferrero fabrika tesislerinde üretilen Nutella ürününde kullanılan palm yağının zararlı etkili olmadığını belirtti.

200 DERECEDEN SONRASI ZARARLI

Tokuşoğlu, “Nutella içeriğinde kullanılan palm yağı, 80 dereceye değin ısıtılmaktadır. Zira palm yağının zararlı bileşik oluşturma süreci 200 dereceye kadar ısıtılma sonrasında oluşmaktadır ve dolayısıyla Nutella içeriğinde kullanılmakta olan palm yağı zararlı olmamaktadır” dedi ve ilgili konunun nereden ortaya çıktığı hususunu açıkladı.

Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu, “Mayıs 2016’da, EFSA (Avrupa Birliği Gıda Güvenliği Otoritesi) tarafından gıda ürünleri ve kullanılan yağlarla ilgili ortaya konulan bulgulara göre;  bazı gıda ürünlerinin bileşiminde kullanılan palm yağının 200 santigrat derecenin üzerinde rafine edildiğinde diğer bitkisel yağlara göre daha fazla potansiyel kanserojen kontaminantlar ürettiği açıklanmıştır. EFSA’nın yürüttüğü ilgili çalışma, yalnızca palm yağı ile ilgili olmayıp, tüketilen birçok gıda ürünü ve atıştırmalıklarla ilgilidir ve ziyadesiyle de bu yağların maruz kaldığı gıda prosesleri ile ilgilidir” dedi.

NUTELLA’DA SERTİFİKALI YAĞ

Tokuşoğlu, “Nutella’nın üretildiği Ferrero Türkiye fabrikasını ziyaretimden dolayı da, Nutella ürününde, %100 ayrıştırılmış, sürdürülebilir ve takip edilebilir RSPO sertifikalı palm yağı kullanıldığını bildiğimi ifade etmek isterim. Nutella'da kullanılan palm yağının tedarik zincirinin tamamı boyunca konvansiyonel palm yağından ayrı tutulmakta olduğu belirtilmektedir” ifadelerine yer verdi. 

Son Güncelleme: 23.01.2017 01:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.