Manisa'nın Şehzadeler İlçesinde Yenihan'da Manisa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kurslarından (MASMEK) biri olan ve kurs eğitmeni Serpil Akı Günak tarafından verilen Eva Çiçek Yapımı kursuna ev hanımları büyük ilgi gösteriyor.
Yapıldığı Eva malzemesinden adını aldığını belirten eğitmen Günak, Manisa merkez İlçelerde bu kursu sadece kendisinin verdiğini vurgulayarak, kursa yoğun ilgi olduğunu kaydetti.
Eğitmen Günak, "Eva diye bir malzeme kullanıyıoruz, lateks de deniyor. Sünger tarzı bir malzeme ve çok kolay şekil alıyor. Kalıplarla çalışıyoruz, belirlediğimiz çiçek resimlerini çiziyor, kalıplarla kesim yapıyoruz. Daha sonra renklendirmek istersek boyalarla gölge atıyoruz. Daha sonra ısıtarak kalıba uygun olarak şekillendiriyoruz. Değişik kalıplar kullanarak elde de şekillendiriyoruz. Sonrasında hayal gücümüze dayalı bir şekilde çiçekleri tanzim ediyoruz. Vazolara ya da farklı objelere, ağaç kütüklerine koyuyoruz. Son aşamada vernik yaptığımız için de soğuk suyla yıkanabilmektedir." dedi.
"Boyu 2,5 metreye ulaşan çiçekler de yapıyoruz"
Eva çiçeklerin çok dikkat çekici olduğunu vurgulayan eğitmen Günak, "Malzemeyle istediğimiz boyutta çiçekler yapabiliyoruz. Yaptığımız dev denilebilecek boyu 2,5 metrenin üzerinde büyük çiçeklerimiz var. Dayanıklılık açısından tercih ediliyor, soğuk suyla yıkanıyor uzun yıllar dayanıyor. Maliyet olarak fazla bir maliyeti yok. Kullandığımız süsleme malzemelerine bağlı maliyeti değişiyor. Manisa'da Eva Çiçek Yapımı kursu veren başka kişi yok. Eğitimlere talep çok güzel. Haftada bir gün kursumuz var." dedi.
"Yurtdışından online eğitim aldım"
Eva çiçek yapımı kursu eğitimini online olarak aldığını anlatan Eğitmen Günak, "Ben yabancı birisinden online eğitim alarak öğrendim. Sonrasında kendimi geliştirdim. Artık kendim model ve kalıp üretebiliyorum. Değişik çiçekler ve değişik modeller yapabiliyorum. Yumuşak bir malzeme olduğu için az ısı ile malzemeye istediğimiz gibi şekil verebiliyoruz. Kursumuza gelen ev hanımları, Eva çiçek yapıp satarak aile bütçelerine gelir sağlıyorlar. Piyasa oluşturmak istiyoruz, pek fazla tanınan bilinen bir teknik olmadığı için, önce tanıtmak istiyoruz." diye konuştu. (Turgay Duyar)