Spil Dağı Milli Parkı içerisinde herbiri ayrı güzel ve heyecanı farklı olan 5 yürüyüş parkuru var. Yürüyüş parkularlarında doğa yürüyüş yapmanın yanı sıra ekoturizm, fotosafari, kuş gözlem de yapılabilmek mümkün. Bahar aylarının başlamasıyla birlikte özellikle hafta sonları profesyonel yürüyüş liderleri öncülüğünde yürüyüş gurupları bu parkurlarda yürüyüş yaparak Milli parkın her köşesindeki güzelliklere ulaşıyor.
YASAKLAR 1 HAZİRANDA BAŞLAYACAK
Ancak Orman Yangınlarıyla Mücadele kapsamında bu güzellikleri görmek için acele etmeniz gerekiyor. Çünkü 1 Haziranda başlayacak yasaklar 31 Ekim tarihine kadar devam ediyor. Manisa'da orman yangınlarının önlenmesi amacıyla Manisa Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu tarafından her yıl alınan karar gereğince 1 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında girişlerin yasaklandığı orman alanları içerisinde Spil Dağı Milli Parkı'da yer alıyor. Bu yürüyüş parkurlarında yer alan Doğa güzelliklerini görmek 1 Haziran tarihinden itibaren çok fazla mümkün olamayacak. Karar gereğince 1 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında sınırları belirtilen ormanlık sahalara yetkililerden başkasının girmesi kesinlikle yasaklanacak olup, bu ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak da yasaklanacak.
5 PARKUR ARASINDA 'ODUNCU KANYONU' EN ÇOK TERCİH EDİLEN
Yaklaşık 10 kilometre olan ve dağcılardan ile yürüyüş gruplarının en fazla tercih ettiği parkur Oduncu Kanyonu Yürüyüş Yolu. Bu parkur, Milli Parkı kuzeybatısındaki Kavuntarla Pınarı civarından başlayıp güneye doğru Kızıl bey Deresi boyunca devam ederek Atalanına varmadan kuzeydoğu istikametine doğru yönelerek Seyir Tepe'ye, buradan da güneydoğu yönünde devam ederek yangın gözlem kulesi üzerinden Atalanında son bulmaktadır.
ZORLAYICI PARKURLARDA ARASINDA 'ÖN DUVAR' YER ALIYOR
Yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda olan parkur, Milli Parkı kuzeyindeki Giriş Kontrol Noktası güneyinden başlayarak güney istikametinde devam ederek Milli Park iç kesimindeki Seyir Tepesi'nde son bulmaktadır.
ŞAKAYIKLAR VE YILKI ATLARI İÇİN
Yaklaşık 14 kilometre olan At Alanı-Hamalın Kırı Yürüyüş Yolu ise endemik bitkiler arasında yer alan Şakayıklar ve Yılkı atlarını doğada gözlemlemek için en güzel parkurlarda biri. Spil Dağı Milli Parkı Atalanı İzmir Girişi Kontrol Noktasından başlayıp Işık Deresi'ne paralel şekilde devam ederek Ayvacık Mahallesi içerisinden geçerek önce kuzeydeki Paşaini Mağarası'na buradan Milli Park doğusundaki Sülüklü Göľe ve son olarak da Milli Park kuzeydoğusundaki Hamalınkırı mevkiine devam ederek bu noktada son bulmaktadır.
TERAS EVLER- PELOPS TAHTI YÜRÜYÜŞ YOLU
Yaklaşık 2 kilometre olan Manisa Turgutlu Yolu- Mağara Pelops Tahtı yürüyüş parkuru, Spil Dağı Milli Parkı kuzeydoğusundaki Pelops Tahtı mevkiinden başlayarak önce kuzeybatı daha sonra güneye doğru yönelerek yaklaşık 2 km kadar sonra sonlanmaktadır.
GİDİŞ-GELİŞ 8 SAAT SÜREN ZORLU PARKUR NURKADIN TEPESİ YÜRÜYÜŞ YOLU
Yaklaşık 7 kilometre olan yürüyüş parkuru Milli Park doğusundaki Sülüklü Göl'den başlıyor. Kuzeybatı istikametinde devam ederek sırasıyla Gelinçam Tepe, Kolantaşı Tepe, Karadal Tepe ve Pehlivanyeri Tepe'den geçerek 1 nolu yürüyüş yoluna (Ön Duvar parkuruna) bağlanan yürüyüş yoludur. (Turgay Duyar)