Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
21 Ocak 2024 Pazar 15:05
CHP'li Zeyrek’ten ucuz ekmek ve su vaadi

CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, seçim çalışmaları kapsamında ilçe ilçe, mahalle mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. Hafta içerisinde, Saruhanlı, Selendi, Kula, Alaşehir, Sarıgöl, Akhisar, Yunusemre gibi ilçeleri ve ilçelere bağlı mahalleleri ziyaret eden Ferdi Zeyrek, ilçe sakinleri ile miting havasında geçen buluşmalarda önemli vaatler verdi. 

“ÖNCE ÇÖZÜLMESİ GEREKEN ÇOK ÖNEMLİ BİR SORUN VAR”

Her ilçede ve mahallelerde esnafları, oda ve dernekleri, pazaryerlerini karış karış gezen genç başkan adayı, kendisini dinlemeye gelen kalabalığa da seslendi. Buralarda Manisa’nın sorunlarından ve başkan seçilmesi durumunda yapacağı çözüm yollarını anlatan CHP’li Ferdi Zeyrek; “Bu şehrin sorunları çok bariz belli. Bu şehir Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanıyor. Bu şehir Türkiye’nin en sıkıntılı altyapısına sahip. Manisa’m en sorunlu ulaşıma sahip, merkezde de en kirli havaya sahip. Bunlar çözülmeyecek şeyler değil ancak çözülmesi gereken öncelikli bir şey var. Bu şehirde halkından kopuk, halkının ne istediğini bilmeyen, sadece kendisine ve çevresine rant için çalışan, İzmir’de sırçalı köşkünde oturup Manisa’ya tepeden bakan bir büyükşehir belediye başkanı var. İlk sorunu çözmek bu belediye başkanını değiştirmekle mümkün olacak. Şimdiden buradan soruyorum. Cengiz Ergün’ü, aranızda kim ne zaman gördü?” diye sordu.  

“CENGİZ ERGÜN’Ü GÖREN YOK”

“Seçimden seçime”, “10 yıl önce”, “5 yıl önce” gibi birçok cevaplar alan Başkan Adayı Ferdi Zeyrek, sözlerini şöyle sürdürdü; “ 5 yıl önce görenler çok şanslıymış. Görebilen kimse yok. Çünkü o halk değil, halktan biri değil. Halkın sorunlarından bihaber. Bugün Selendi’deydik. Benimle birlikte dolaşan arkadaşlar hepsi dize kadar çamura battı. Yollarda yürünmüyor. Sandal Mahallesine geldik. Yolların halini siz de burada görüyorsunuz. Bu böyle olmaz.”

“1 NİSAN İTİBARİYLE 2 TON SUYU 1 TL YAPACAĞIZ”

Manisalı vatandaşların suyu çok pahalı kullandığını ifade eden Ferdi Zeyrek, “Bu suyu biz nasıl ucuzlatırız? Oturduk hep birlikte çalıştık. Şimdi buradan size söylüyorum; 1 Nisan itibariyle 2 ton suyu 1 TL yapacağız. Bunu nasıl yapacağız? Büyükşehir Belediyesi şu an suyu pahalıya imal ediyor. Pompaların yüzde 40’ı çalışıyor, yüzde 60’ı atıl durumda. Bu pompaları güncelleyerek, elektrik için güneş enerji santralleri yaparak bu suyu daha ucuza üreteceğiz. Bu suyu ucuza ürettiğimiz parayı da halka vereceğiz. Bu yüzden 2 ton su 1 lira olacak. 2 ton su şu demek; sabah kalkıp elimizi yüzümüzü yıkadık, çamaşırı bulaşığı yıkadık, duşumuzu aldık, bir ayda 2 ton su kullanmış oluyoruz. Yani bu su insan hakkıdır. Parası olmayan bir kimse çamaşırını yıkayamayacak mı? Bulaşığını yıkayamayacak mı? Böyle bir şey yok. Mademki büyükşehirin böyle bir imkanı var, bu imkanı kullanmayan büyükşehir belediye başkanına da burada oy yok.”diye konuştu. 

KARTLI SU SAYACI ZORUNLULUĞUNA SON!

Yıllardan beri Manisalılar için adeta çile haline gelen ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün halka zorunlu olarak dayattığı kartlı su sayaçları hakkında da müjde veren Ferdi Zeyrek, sözlerin şöyle sürdürdü; “Sonra kartlı sayaçlar var gündemimizde. Kartlı su sayaçlarına mahkum ettiler. Kartlı sayaçta su bitti mi çamaşır yarım kalıyor, bulaşık yarım kalıyor. Böyle bir şeye benim gönlüm reva değil, böyle bir şeye ben müsaade etmeyeceğim.”

“EKMEĞİ FIRINCIDAN ALIP HALKA 5 LİRADAN VERECEĞİZ”

Ekmek ile ilgili vaadini de paylaşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek; “Türkiye’nin her yerinde halk ekmek var, Manisa’da yok. Neden? Çünkü ekmeğin kaç para olduğunu bilmeyen bir büyükşehir belediye başkanı var. Dostlarım, ekmek 5 lira 1 Nisan’dan sonra. Ekmeği Büyükşehir Belediyesi olarak ben vereceğim. Fırıncılardan alacağım ve ekmeği halka 5 liradan vereceğim. Su 1 lira, ekmek 5 lira. Ben size bunun sözünü veriyorum.” dedi. 

Son Güncelleme: 21.01.2024 15:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.