Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
03 Ocak 2024 Çarşamba 21:00
Çevre sağlığı mı önemli dükkan pazarlamak mı ?

Muradiye Organize Sanayi Bölgesi’nde geçen yıl yapılan 155 adet dükkanın ardından şimdi de yeni konsept dükkan projesi başlıyor. Uzunburun’a doğru genişleyecek olan Muradiye OSB’de açılacak dükkanların sayısı akılda soru işaretleri barındırıyor. Bulunduğu lokasyonda tarım alanları ve kent merkezinin site bazında yerleşiminin en popüler alanları ile iç içe olan Muradiye OSB’de henüz bir arıtma tesisi bulunmuyor.

Yaşanan çevre felaketleri ile yıllardır Manisa’nın gündeminden düşmeyen Muradiye OSB’yi Manisa yakından tanıyor. Manisa ve İzmir’in zehir solumasına neden olan yangınlar ile haberlere konu olan Muradiye OSB ismi, daha önce de Ege tarımının can damarı Gediz Nehri’ne ulaşan çevre felaketleri ile yan yana gelmişti. Siyasiler de bu durumlara tepki göstermiş, yetkililerden acilen önlem alınmasını talep etmişti.

BU SORULAR CEVAP BEKLİYOR

Kamuoyunu bilinçlendirme ve aydınlatma sorumluluğuyla hareket eden gazetemiz, Manisa ve Manisalılar için şimdi soruyor. Muradiye OSB’de arıtma tesisleri için neden bu kadar geç kalınıyor ? Arıtması olmayan Turgutlu-Akhisar gibi benzer genç OSB’ler projelerini bakanlığa sunmuşken, Muradiye OSB; ilk yapması gereken arıtma yerine neden sürekli dükkan yapıyor ? Bölgedeki atık nasıl deşarj veya bertaraf ediliyor ? Bu atıklar nereye gidiyor ? Bir arıtma tesisi yapılması planlanıyor mu ? Yapılacaksa bölge içinde mi olacak ? Kapasitesi ne olacak ? Çok yakındaki konut alanlarını nasıl etkileyecek ? Finansal hazırlık var mı ? Büyük güçlüklerle mücadele eden sanayici, daha iyi hizmet almayı hak etmiyor mu ? MUOSB yönetimi, bu konuda üzerine düşeni yapıyor mu ? OSB’lerin öncelikli sorumluluğu çevre sağlığı mı, dükkan yapmak mı ?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.