Manisa'da en geniş yüzölçümüne sahip ve 30 bin nüfüsuyla ilin 5 ilçesinden daha büyük mahallenin ilk kadın muhtarı olan Aynur Tava, muhtar seçilmeden birkaç yıl önce başlattığı 'İyilik Zinciri' projesini, ikinci dönem muhtarlığında da devam ettirerek, yüzlerce öğrenci ve ihtiyaç sahibi ailenin umut ışığı olmaya devam ediyor.
Projeyi yaklaşık 10 yıldır yürüttüğünü belirten Muhtar Tava, zincir halkalarının her geçen gün çoğaldığını, ihtiyaç sahibi ile yardım yapacak kişiyi buluşturduğunu ve yardımların bu şekilde yıllardır devam ettiğini söyledi.
Yaklaşık 10 yılı aşkın süredir yürüttüğü 'İyilik Zinciri" projesiyle ihtiyaç sahibi öğrenci ve ailelere yardımcı olduğunu anlatan Güzelyurt Mahallesi Muhtarı Aynur Tava, daha profesyonel ve daha fazla insana ulaşmak adına muhtarlığa adaylığını koyduğunu söyledi.
"Mahallede yapımı süren 3 okul ile toplamda 23 okul var"
Muhtar olduktan sonra, daha fazla kişiye ulaşarak iyilik zinciri projesini de büyüttüklerini anlatan Muhtar Tava, mahalledeki okul sayısının çok fazla olduğunu ve okul idarecileri ye görüşerek ihtiyaç sahibi olanları tespitt ettiklerini kaydetti.
Bu sayede öğrencilere ulaşarak destek olmaya çalıştıklarını anlatan Muhtar Tava, "Proje kapsamında ihtiyacı olan üniversite öğrencilerimize, maddi durumu olmayan ortaokul ve lise öğrencilerimize destek oluyoruz. Şu ana kadar 200'ün üstünde öğrenciye destek olduk. Bizim mahallemizde bulunan okullarımız çok fazla. Güzelyurt Mahallemizde yapımı devam 3 anaokulu ile birlikte toplamda 20 okulumuz var. Bunlardan 7 tanesi Lise, 4 tanesi Ortaokul, 4 tanesi İlkokul ve Resmi ve özel olmak üzere toplam 8 Anaokulu var. Ayrıca yapımı devam eden 3 Anaokulu var. Bu okullarımızın müdürleri ile iletişim kurarak, ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi bu şekilde belirliyoruz. Onların okul hayatlarındaki maddi sıkıntılarını gidermek adına burs ayarlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.
"İhtiyaç sahibi ile hayırseveri buluşturuyorum"
İyilik Zincir peojesinin amacının ihtiyaç sahibi ile hayırsever buluşturmak olduğunu vurgulayan Muhtar Tava, sonrasında yardımların devam ettiğini söyledi.
Mahalle nüfusunun ve okul sayısının fazla olduğu mahallede hayırseverlerden büyük destek gördüğünü anlatan Muhtar Tava, şunları söyledi:
"Mahallemizdeki hayırseverlerimizi, ihtiyaç sahipleriyle buluşturuyoruz. Genel olarak kişiler birbirini tanımıyorlar ve o şekilde tanımadan da iyilik zinciri devam ediyor. Bu yardımlar genelde öğrencinin okulu bitip mezun olana kadar devam ediyor. Yani çocuğumuz okulu bitirene kadar, liseyse lise bitene kadar, üniversite için de üniversite bitene kadar hatta mesleği eline alana kadar bu iyilik zinciri yardımları devam ediyor. Sayısını ya ne kadar yardım yapıldığını tutamıyoruz, çünkü biz sadece kişileri birbiriyle buluşturuyoruz, sadece iletişimi olarak birbirlerine buluşturuyoruz. Ondan sonra biz aradan çekiliyoruz, onlarda birbirlerini tanımadan hesaplarına yardım yatırarak desteğe devam ediyorlar." diye konuştu.
"Yaklaşık 3 bin kişilik Watsap grubunda duyuru yapıyorum"
Öğrencilerin yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere de benzer şekilde yardımcı olduklarını anlatan Muhtar Tava, "Sadece öğrenci ihtiyaç sahiplerini değil, ihtiyaç sahibi aileleri de aynı öğrencilerde olduğu gibi buluşturuyoruz ve aradan çekiliyoruz. Durumu iyi olan bir aile ile görüşüp ihtiyaç sahibi aile ile kardeş aile yapıyoruz ve o ailenin aylık bütün giderlerini, market alışverişi veya giyim olsun, buna benzer bütün maddi yönde bütün ihtiyaçlarını o aile karşılıyor. Ben bir daha görmüyorum, biliyorum ki o aile sürekli o aileye her ay düzenli yardımını yapacak. Bu şekilde buluşturma yani bir tür aracı oluyoruz. Birbirlerine iletişim numaralarını veriyoruz ve birbirleriyle irtibat kurmalarını sağlıyoruz. Ayrıca anlık ihtiyaçlar da olabiliyor, bu gibi durumlarda mahalle sakinlerimiz yer aldığı ve yaklaşık 3 bin kişinin yer aldığı watsap grubumuzda paylaşıyorum. Sağ olsun mahalle sakinlerimiz arasında hayırsever oldukça fazla ve çok kısa sürede ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bazen fazlası bile geliyor, onlar da muhtarlık binamızda muhafaza ediyor, ihtiyaç olduğunda ilgili kişiye yardım olarak veriyoruz." şeklinde konuştu.
"Üniversite öğrencilerinin projesine destek oluyoruz"
Mahallede şu an üniversite öğrencilerinin 'Sevgi Battaniyesi' adındaki projeye destek toplandığını anlatan Muhtar Tava, "Üniversitemizden öğrencilerimizin 'Sevgi Battaniyesi' adı altında kurduğu proje var. Mahalle Muhtarlığı Watsap grubumuzdan onu yayınladık, yardımlar muhtarlığımıza ulaşıyor. Sevgi battaniyesi projesine katkı sağlamak için yumaklar ile örülmüş yünler geliyor. Öğrencilerimiz bunları birleştirecek ve yaşlılar haftasında Huzurevine kalan sakinlere bizim adımıza da dağıtılacaklar." dedi. (Turgay Duyar)