Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
14 Aralık 2022 Çarşamba 15:27
1 yılda 4'üncü zam: 5 lira oldu!

Ülkede yüksek enflasyon alım gücünü iyiden iyiye zorlarken, zam haberlerine de her gün bir yenisi daha eklenmeye devam ediyor. Alım gücü düşen vatandaş bugün aldıkları ürünü, yarın aynı fiyata bulamamaktan şikayet ederken, işletmeler ise zammın sebeplerini artan girdi maliyetleri olarak gösteriyor. Zam ve enflasyon anlamında oldukça zor geçen 2022 yılının son ayına girildiği şu günlerde, bir zam haberi de Manisa’dan ekmekten geldi.

SON BİR YILDA DÖRDÜNCÜ ZAM

Maliyetlerdeki artış sebebiyle Manisa’da ekmek bir yıl içinde dördüncü zammını gördü. Manisa Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı fırınlarda ekmek fiyatları 5 TL oldu.

Ocak ayının başında 200 gramı 2 TL’den 2 lira 25 kuruşa çıkan ekmek fiyatı, Mart ayında 20 gram artarak 220 gramı 3 TL’den satılıyordu. Son olarak temmuz ayı içerisinde 210 gram ekmek 4 TL’ye satılmaya başlanmıştı. Alınan son karar ile birlikte ekmeğin gramajı 10 gram düşürülerek 200 gram ekmeğin fiyatı 5 liraya yükseltildi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı fırınlarda ekmek fiyatı 5 lira olurken, Esnaf ve Sanatkarlar Odalarına bağlı fırınlarda ise ekmeğin şuanda 4 lira satışının devam ettiği öğrenildi.

Fırıncılar ise artan girdi maliyetleri ile son aylarda un fiyatlarındaki yüksek artış sebebiyle ürettikleri bir ekmekten zarar ettiklerini ve vatandaşın cebini zorlamaması için kademeli olarak ekmeğe zam yapıldığını savundu.

Son Güncelleme: 15.12.2022 12:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.