Editör
Editör
13 Aralık 2019 Cuma 13:41
Sahipsiz sokağın mağdurları!

Yağmurlarla çamur deryası oldu

Manisa’nın Yunusemre ilçesi mahallelerinden Yeni Mahalle’nin 4701 sokağında sakinleri, yaklaşık 2 aydır zor günler geçiriyor. Mahalle sakinlerinin iddiasına göre sokakta bir kurum tarafından kazı çalışması yapıldı ve çalışma bittikten sonra kazılan asfalt kapatılmadan çalışmalar bitirildi. Yağan yağmurlar ile açık olan kısımlarda su birikti. Üzerinden araçların geçtiği bölgede çok sayıda çukurlar oluştu. Durum böyle olunca sokak, çamur deryasına dönüştü. Sokakta oturan vatandaşlar, evlerine girmekte ve evlerinden çıkmakta oldukça zorlu günlerdi ve duruma tepki gösterdi.

Manisa’nın göbeğinde bu manzara

Mahalle sakinleri, yaklaşık 1 buçuk 2 ay kadar bir süredir sokağın bu halde olduğunu belirtti. Konunun çözümü için hem Yunusemre Belediyesi’ni hem de Büyükşehir Belediyesi’ni aradıklarını iddia eden mahalleli, her iki belediyenin de sokakta yapılan çalışmanın da, sokağın sorumluluğunun da kendilerine ait olmadığını aktardığını öne sürdü. Belediyelerden çözüm bulamayan mahalle sakinleri, konunun nasıl çözüleceğini tam olarak bilmediklerini söyledi. 4701 sokakta oturan mahalle sakinleri, çamur deryasına dönen bölgede yaşadıkları sıkıntıları da örnekleriyle dile getirdi.

Balkondan evlere çamur giriyor

Mahalleli adına bilgi veren Yetkin Soysal, “Burada insanlar bebek arabasıyla evlerinden çıkamıyor, evlerine giremiyor. Araçlarımızın lastikleri çukurlara düşüyor. Bu çukurlardan sıçrayan çamurlar, bitişiğindeki zemin dairelerin balkonlarına giriyor. İnsanlar balkonlara bez gererek çamur girmesini engellemeye çalışıyor. Buna rağmen hem balkonlara hem de balkon kapılarından evlerimizin içine bu çamurlu sular giriyor. Bu sokakla kimse ilgilenmiyor. Manisa’nın göbeğinde bu sıkıntıları yaşıyoruz” dedi. Mahalle sakinleri, sorunun bir an evvel çözümü için yetkilerden yardım istedi.

Son Güncelleme: 14.12.2019 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.