Editör
Editör
12 Aralık 2019 Perşembe 14:02
Manisalı Mimar Sinan Bulvarı'na EDS istiyor

Manisa’ya İzmir yönünden giriş istikametinde, Anemon Otel önünden başlayan ve Akhisar istikameti çıkışındaki Gediz Köprüsü ışıklarına kadar olan caddeyi içeren Mimar Sinan Bulvarı, kent merkezinde en çok trafik kazalarının yaşandığı bölge durumunda. Araçların yüksek hızlara çıktığı bu ana caddede her yıl çok sayıda ölümlü trafik kazası da yaşanıyor.

YAŞANAN ACILAR HALA TAZE

Özellikle eski garaj ile AVM kavşağı arasında kalan bölgede bazı yayaların üst geçitleri kullanmamasıyla da kazalara davetiye çıkıyor. Kimi zaman ise yine bu bölgede çok hızlı seyir eden araçlar, hem kendileri için, hem trafikteki diğer sürücü ve yolcular için hem de bölgedeki kaldırımlarda yürüyen, otobüs duraklarında bekleyen yayalar için tehlike arz ediyor.

EDS İLE MİNİMUM RİSK 

Manisa halkı, bu bölgelerde yaşanan trafik kazalarını hafızalarından silebilmiş değil. Geçtiğimiz yıl 100 kilometreden fazla bir hızla kontrolü kaybedip kaldırımda yürüyen anne ve kızın ölümüne neden olan trafik kazasının acıları hala taze. Zaman zaman bölgede mobil radar uygulaması yapılsa da bu, kesin bir çözüm olmadı. Yağışlı sezonun başlamasıyla, kaygan zemin nedeniyle artan kaza riski Manisalıyı tedirgin etti. Vatandaş, Mimar Sinan Bulvarı’nın elektronik denetleme sistemi (EDS) ile kontrol altına alınmasını talep ediyor. Uygulamanın pek çok ilde örneği mevcut. Bu sayede aşırı sürat yaparak hem kendini hem de çevredekileri riske atan sürücülerin ve yaşanması muhtemel kazaların önüne geçilmesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 12.12.2019 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
xXx 2019-12-20 17:08:59

Yetkililer EDS istiyor diye yazacaktın sanırım