Editör
Editör
21 Ağustos 2019 Çarşamba 13:37
Bu tavuklar 5 bin lira

Manisa’da Şehzadeler ilçesine bağlı Selimşahlar Mahallesi’nde muhtarlık yapan aynı zamanda Türkiye Brahma Kulübü Başkanlığını da yürüten Emrah Bilgi, kanatlı hayvan sevgisi ile dikkat çekti. 32 yaşındaki Emrah Bilgi, 8 yıl önce yurtdışından kredi çekerek tavuk ve horoz alan Bilgi, evinin bahçesinde yetiştirmeye başladı. 3 bin liralık kredi çekerek getirdiği hayvanları çoğaltan Bilgi, hobisinin geçim kaynağına dönüştüğünü anlattı. Yetiştirdiği sancak isimli hayvanı ile süs tavukları ulusal güzellik yarışmasında birincilik kazandıklarını dile getiren Bilgi, bu horozu 5 bin 500 liraya sattı. Bilgi, “Şuanda yaklaşık 70 brahma cinsi tavuk ve horozum var. Bu hayvanlar süs hayvanı ve güzelliği için besleniyor. Uysal bir hayvan olduğu için rahatlıkla besleyebiliyoruz. Görsel olarak heybetli olduğu ve yaklaşık 7-8 kilo civarında olduğu için insanların da dikkatini çekiyor. 95 santimetreye kadar boyları da uzuyor. İnsanlar fiyatların çok olduğunu düşünüyorlar. Kuzu mu satıyorsun diyorlar. Ama bize göre çok değerli” dedi.

YUMURTASININ TANESİ 40 LİRA

İşini severek yaptığını ve hayvanlarına özenle baktığını dile getiren Emrah Bilgi, Türkiye şampiyonu olan sancak isimli hayvanının yavrusuna da yaşadığı mahallenin ismini verdi. Selimşah isimli horozunun da şampiyonluklar kazandığını kaydeden Bilgi,”Bu hobim sayesinde geçimimi sağlamaya başladım. Bu hayvanların yumurtasını ve ürettiğim yavruları hem yurtiçinde hem de yurtdışında satıyorum. Bu cinsin yumurtasının tanesi 35-40 liradan satılıyor. Özellikle İran, Irak, Azerbaycan’dan çok fazla talep var. Taleplere yetişemez hale geldik. Bu yüzden fiyatlar yükseldi. Bazen 20 kişinin yumurta almak için sırada beklediği oluyor” diye konuştu.  

YARDIM AMACIYLA MÜZAYEDE DÜZENLİYORLAR

Süs tavuğundan geçimini sağlayan Emrah Bilgi, aynı zamanda ihtiyaç sahibi insanlara da yardım etme fırsatı yakaladıklarını söyledi. Bilgi, aralarında düzenledikleri müzayedelerden elde edilen parayı yardım amacıyla dağıttıklarını belirterek, “Hayır kurumlarına yardım yapmak için açık artırma ile müzayede yapıyoruz. Bu tür hayvanları yetiştiren arkadaşlarımız insanlara yardım amaçlı yüksek fiyatlarla satın alabiliyorlar.10-15 bin lira fiyat verenler oluyor. Toplanan paralar maddi durumu zayıf insanlara yardım amacıyla dağıtılıyor. Şimdi yeni bir proje var. Afrika ülkelerinin su ihtiyacını giderebilmek için kuyu açılacak. Yakın zamanda istenilen bölgeye su kuyusu açtırıp onları suya kavuşturacağız. İnsanlara yardımcı olmayı amaçlıyoruz” dedi.  / Nermin UÇTU'nun ÖZEL HABERİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.