Manisa'nın 17 ilçesinin yöresel ürünleri ve el sanatlarının tanıtıldığı İzmir'deki fuarda, Sarıgöl'ün pekmezi, el işi ürünleri ve kadın girişimcilerin hazırladığı doğal lezzetler ilgi gördü. Sarıgöl Üzüm Kooperatifi Başkanı Yusuf Tüfekçi, stantta pekmez yapımını tanıttı.

Manisa'nın yöresel ürünlerini ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla İzmir'de düzenlenen etkinlikte Sarıgöl standı ziyaretçilerin ilgisini çekti. Sarıgöl Üzüm Kooperatifi Başkanı Yusuf Tüfekçi, stantta pekmez yapımını tanıtarak ilçenin geleneksel üretim kültürünü anlattı. Kalsiyum karbonatlı yeni pekmez yapımının sağlık yönünden faydalarını anlatan Tüfekçi, İzmir'de yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Manisalılar Platformu tarafından Bornova'daki Aşık Veysel Sosyal Alanı'nda düzenlenen 'Manisa ve Değerleri Tanıtım Fuarı'nda, kentin 17 ilçesinden yöresel ürünler ve el sanatları sergileniyor. Etkinlikte Sarıgöl'ün üzüm ve pekmez kültürünün yanı sıra el emeği ürünleri de ziyaretçilerle buluştu.

Sarıgöl Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan sergide el sanatları ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Sarıgöllü kadın girişimcilerin SARKOOP aracılığıyla hazırladığı doğal gıda ürünleri de fuarda ilgi gördü.

Sarıgöl Kaymakamı Halil Dalak, Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan sergiyi ziyaret ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Daha önce Sarıgöl'de görev yapan Seferihisar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Akar da Sarıgöl ve Manisa'nın yöresel değerlerinin tanıtıldığı stantları gezdi.

İzmir'deki etkinlikte Sarıgöl'ün geleneksel pekmez üretimi, el sanatları ve kadın girişimcilerin ürünleri aracılığıyla ilçenin kültürel ve ekonomik değerlerinin tanıtımına katkı sağlandı.

Kaynak: İHA