15 Nisan 2023 Cumartesi 12:54
Manisa’da tuzdan şifa

Manisa’nın Salihli ilçesinde hizmete açılan tuz terapi odası, nefes ve deri yoluyla bulaşan birçok hastalığa şifa arayan bölge halkının adresi olacak. Manisa’da ilk olma özelliği taşıyan tuz odasında, doğal olarak yaklaşık 2 ton doğal tuz kullanıldı.

“Duvarlar doğal tuzla kaplandı”

Tuz terapi odasını Manisa’da ilk kez Salihli ilçesinde hizmete açan iş kadını Semiha Madan, “14 metrekarelik tuz terapi odası Çankırı’daki tuz mağaralarından çıkan 2 tonluk doğal tuzlarla kaplandı. Havaya çok ince öğütülmüş tuz zerrecikleri püskürtülerek mikro kliması sağlanan odada solunum yolu ile alınan terapi yöntemidir. Tuz odasında yüzde 40-50 oranında nem bulunurken, sıcaklık ise 20-24 derece arasındadır. Bir seans yaklaşık 40 dakikadır. Astım, bronşit, nefes darlığı, egzama, sinüzit, yorgunluk, stres gibi hastalıkları olanlar tuz terapi odasından faydalanabilecek” dedi.

“Çocuklar eğlenceli vakit geçiriyor”

Tuz terapi odasının yanı sıra kreş odalarının da yer aldığını anlatan Madan, “Tuz terapi odası, Türkiye’de yaygın olmayan ama faydası saymakla bitmeyen bir şifalı odadır. Çocukları da düşünerek tuz odasından onların da faydalanması için eğlenceli hala getirdim. Çocukların seans boyunca zaman geçirebileceği eğlenceli bir ortam oluşturdum. Stres azaltıcı ve rahatlatıcı etkisi olan tuz terapisinin cildin toksinlerden arınarak yenilenmesine katkısı olmaktadır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.