23 Şubat 2024 Cuma 14:23
Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt projelerini paylaştı

Cumhur İttifakı Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt, “Vizyon Projeler Gelişen Şehzadeler” temasıyla Şehzadeler için hazırladığı projeleri kamuoyu ile paylaştı.

Cumhur İttifakı Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt, Kültür Sitesi Lale Salonu’nda düzenlenen program ile projelerini kamuoyu ile paylaştı. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda coşkulu kalabalığa hitap eden Cumhur İttifakı Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt, "Bu seçimlere hazırlanırken AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak özgüvenimiz tam. Zira aziz milletimizin huzuruna 22 yıllık hizmet ve eser siyasetinin müktesebatı ile çıkıyoruz. 22 yıldır genel ve yerel seçimlerde sırtımızı yere getirmeyen, şaşmaz ve yanılmaz ferasetinden emin olduğumuz milletimize güveniyoruz. 22 yıldır hakkın ve hakikatin sesi olduk, sözümüzü yere düşürmedik, dostumuzun başını öne eğdirmedik, yol arkadaşlarımızı yarı yolda bırakmadık" dedi.

"Geleneksel belediyecilik anlayışını değiştirdik"

Cumhur İttifakıyla Türkiye’de yürütülen geleneksel belediyecilik anlayışının değiştiğine değinen Kurt "Ülkemizde on yıllarca yürütülen geleneksel belediyecilik AK Parti ve Cumhur İttifakı ile sona ermiş, bunun yerini kadınları, çocukları, yaşlıları, yoksulları, engellileri, işsizleri de koruyup gözeten, palyatif tedbirler ile günü kurtaran değil, insana ve şehre dair vizyon ortaya koyan sosyal belediyecilik almıştır. Bu kavram zaman içinde insanımızın iç dünyasını da ihya etmeyi esas alan gönül belediyeciliğine dönüşmüştür. Ve bugün bütün kapsayıcılığı ile kentlerimizi Türkiye Yüzyılı’na hazırlamak için gerçek belediyeciliğe evrilmiştir." şeklinde konuştu.

"Şehzadelere dair bir ufkumuz, hayalimiz var"

Kurt sözlerini şöyle sürdürdü; "Gerçek belediyecilik anlayışımız ile yenilikçi, rekabetçi, katılımcı, çevreci ve inovatif bir belediye olacağız. Hesap verebilir, şeffaf, hizmetten değil, israftan tasarruf eden, milletin vergilerini beytülmal bilerek yine kuruş kuruş onun için harcayan bir yönetim sergileyeceğiz. Paydaşları, iş ve çözüm ortakları, sanayicisi, esnafı, çiftçisiyle, kurumlarıyla, sivil toplumuyla, bir cümle halkımızla konuşarak, istişare ile hareket edeceğiz. Şehzadelere dair bir ufkumuz, hayalimiz var. Daha yaşanılabilir, ferah bir kent imar etmek, ecdadımızdan miras, gelecek nesillerden emanet aldığımız bu şehrin 25, 50, 100 yıl sonrasını tasarlamak istiyoruz. Bizden 10 dönem sonra görev yapacak belediye başkanımızı, bu şehrin sokaklarında büyüyüp serpilecek nesilleri, torunlarımızın torunlarının yaşarken bizleri hayırla yad edebilecekleri kalıcı eser ve hizmetleri hayata geçirmek istiyoruz. Bu motivasyon ve inançla, şehrimizin tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak geliştirecek, eko-turizmi canlandıracak, ticaret hacmini büyütecek, çiftçimize yapacağımız etkin rehberlik ve kooperatifleşme faaliyetleri ile tarımsal kalkınmayı destekleyecek, yerli/yabancı turistler için bir cazibe merkezi haline getirecek, yeşil alanları koruyup artıracak, dört iklim yaşamaktan keyif duyulan bir yapıyı inşa edeceğiz"

"Hizmet ve cefaya talip olanlarız"

Daha önceki hizmetleri için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Kurucu Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve kendisini her daim destekleyen ailesine teşekkür ederek sözlerini sürdüren Kurt "Nasıl bir başkan oluruz acaba diye merak edenleriniz eminim çoktur. İşte tam bu noktada ifade etmek istiyorum; bizler heves ve nefis kapısını kapayıp, hizmet ve cefaya talip olanlarız. Varlıktan vazgeçip, hakka kul olup, onun rızasını kazanmak için halkın rızasına talip olanlarız. Halkın malını beytülmal bilip, ülkesinin ve şehrinin çıkarlarını kıskançlıkla savunanlarız. " şeklinde konuştu. Cumhur İttifakı Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt, daha sonra Şehzadeleri Türkiye Yüzyılına hazırlayacak projeleri hakkında bilgi verdi ve belediye meclis üyesi adaylarını tanıttı.

Programda MHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Erkan Akçay, AK Parti MKYK Üyesi Ayşe Nevin Sert, AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti ve MHP İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları teşkilatlarının yönetici ve üyeleri hazır bulundu.

Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt’un projeleri ise şu şekilde: Alaybey Katlı Otopark ve Pazaryeri, Zafer Ünal Gençlik Parkı Yeraltı Otoparkı, Kentsel Dönüşüm Projesi, Can Dostlar Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Şehzadeler Sanayi Bölgesi, Kırançiftlik Güneş Enerji Santrali, Elektrikli Araç Şarj İstasyonları, Nurlupınar Gençlik Merkezi, Uzay Bilim ve Gözlem Evi, Spil Macera ve Karavan Kamp Alanı, Spil Cam Seyir Terası, Kuşlubahçe Kapalı Yüzme Havuzu, Şehzadeler Su Parkı, Gezici Sağlık Aracı, Emekliler Lokali ve Sosyal Tesisler, Hasta Yakını Konuk Evi, Kadın Dayanışma ve Sığınma Evi, Doğu Kışla Kent Parkı, Doğu Kışla Çocuk Köyü, Taç Bina Kadın Yaşam Merkezi ve İş Hanı, Yeşil Alan Düzenlemeleri, Şehzadem Mobil Uygulaması, Manisa Kalesi Ve Surların Restorasyonu, Sarayı Amire Rekonstrüksiyonu, Teknoloji ve İnivasyon Birimi, Kreşler ve Güvenli Oyun Evleri, Şehzadeler Süt Desteği Projesi, Agro- Sosyo Kent, Üst Yapı Çalışmaları

Son Güncelleme: 23.02.2024 19:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.