13 Mayıs 2017 Cumartesi 16:48
Sarıgöl üzüm bağlarında özenli çalışma

Sarıgöl’ün dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye bağlarında kaliteli yaş üzüm yetiştirmek için bağcılar bilinçli üzüm yetiştirmeye özen gösteriyorlar.

100 bin dekardan fazla bir alanda yetiştirilen Sultaniye üzümlerin yaş olarak kaliteli bir şekilde yetişmesi için üzüm üreticiler bağlarında titiz çalışma yapıyor. Üzüm bağlarında iyi tarım uygulaması yapıldığını dile getiren Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Sarıgöl’de bağcılarımız üzümlerini her yıl olduğu gibi bu yıl da yaş olarak hazırlamakta. Bağlarda kalıntısız kaliteli üzüm elde edilmesi için özen gösteren üzüm üreticilerimiz gurup ve bireysel iyi tarım uygulamasına yöneldi. Bağların doludan etkilenmemesi için üzerlerine dolu savar tülü kapladı. Tarım ilaçlarını bilinçli olarak reçete ile atmakta. Ayrıca temmuz ayının ortalarında da bağlarımın üzerleri beyaz kanaviçe ile örtü altına alarak üzümlerini korumaktalar." diyerek, Sarıgöl’de Sultaniye üzüm hasadının ağustos ayının 15’inde başlayacağını ve aralık ayının ortalarına kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.