08 Haziran 2023 Perşembe 14:37
Salihli’de Mera Islah ve Amenajman Projesi açıldı

Manisa’nın Salihli ilçesinde Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Salihli Kemer Mahallesi Mera Islah ve Amenajman Projesi” ile 400 hektarlık yeni mera alanı çiftçilerin kullanımına açıldı.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Salihli Kemer Mahallesi Mera Islah ve Amenajman Projesi” çerçevesinde 400 dekarlık yeni mera alanının açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Islah projesi ile mevcut meraların ot verimlerini iyileştirerek hayvancılığın ihtiyacı olan kaba yem üretiminin arttırılması ve hayvancılığın karlı bir sektör haline gelmesinin hedeflendiğini kaydeden Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk “Salihli’ye bağlı kırsal Kemer Mahallesinde bulunan mera alanlarımız Bakanlığımız tarafından 5 yıllık ıslah programına alınmıştır. İl Müdürlüğü olarak Kemer Mahallesi’nde mera ıslah programımız çerçevesinde bir ıslah projesi gerçekleştirdik. Bin 500’den fazla hayvan varlığı olan bir mahallede zor bir ıslah çalışmasıydı ve bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 900 dekarlık olan bu mera alanın şuanda 500 dekara yakın kısmı ıslah edilmiş vaziyette. Özellikle makilik bitkilerin temizlenmesi ve tesviye yapılması, sahanın teraslanması, bütün bu çalışmalar hakikaten zor bir mera ıslahını gerektiriyordu. Dolayısıyla güzel ve başarılı bir çalışma oldu. Burada yoğun bir memnuniyet var. Mera ıslahı uzun süren bir yatırımdır. Bizden sonra mahallemiz buna sahip çıkmalı, gerekli kurallara uyarak meradan uzun süre faydalanmalıdır. Emeği geçen tüm teknik personelimize teşekkür ediyorum. Mera ıslahının bereket getirmesini diliyorum” dedi.

Mera açılışına Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Sözer, Salihli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir, Ahmetli İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Yasak, Manisa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Harun Süner, Kemer Mahalle Muhtarı İrfan Çiğdem ve üreticiler katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.