14 Mart 2024 Perşembe 12:36
Ramazan geleneğini okullarında yaşatıyorlar

Manisa’nın Sarıgöl ilçesindeki Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi’nde öğrenciler ramazan geleneğini okullarında yaşatıyor. Okulda hazırlanan ramazan ayı köşesi ilgi odağı olurken, öğrencilerden biri de davul eşliğinde maniler söyleyerek bahşiş topladı.

Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Hülya Çetin Yıldız ve öğrenci yurdu müdür yardımcısı Nadiye Sert okulda ramazan köşesi hazırladı. Öğrencilerden birisi de davul ile okulun bahçesinde ve içerisinde eski ramazan manileri söyleyip bahşiş toplarken, topladıkları parayla da şeker ve çikolata alarak hem arkadaşlarına hem de okula gelen misafirlere ikram ediyorlar.

Sarıgöl Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri olarak mübarek ramazan ayının önemini hissettirmek ve ramazan ayının maneviyatını yaşatmak için okulda bir çalışma başlattıklarını kaydeden Hayriye Ertürk Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Fahri Sarıtaş şunları ifade etti: "Yurt öğrencilerimizden isteyen öğrenciler her akşam teravih namazına gitmektedir. Okulumuzda her gün sahur ve iftar yemekleri düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerimize ayrıca şeker dağıtılarak ramazan ayının şeker tadında geçmesini temenni ediyoruz. Ramazan ayı köşesinde de hatıra fotoğrafı çektiren öğrencilerimiz güzel hatıralarını ölümsüzleştiriyor."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.