19 Nisan 2023 Çarşamba 14:04
Liseli gençlerin hayalini Şehzadeler Belediyesi gerçeğe dönüştürdü

Şehzadeler Belediyesinin destekleriyle Şehzade Ventus adını verdikleri bir insansız hava aracı (İHA) yapan Manisa Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, 25-29 Nisan tarihlerinde Bursa’da yapılacak Teknofest finalinde Sabit Kanat İHA kategorisinde yarışacak. Bir afet anında afetzedeye paraşütle acil durum kiti ulaştırmayı amaçlayan İHA’larıyla Şehzadeler Ventus Takımı, iyi bir derece alarak Manisa’ya büyük bir gurur yaşatmayı hedefliyor.

Manisa Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Şehzadeler Belediyesinin katkılarıyla yaptıkları İHA ile TEKNOFEST finalinde Manisa’yı temsil edecek. Manisa Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Betül Alkış, Eylül Bayraktar, Cansu Dönmüş ve Nisa Aplak Bayraktar TB2’den etkilenerek kendi İHA’larını yapmayı hedefledi. Bu hedeflerinden Danışman Öğretmenleri Leyla Sınay Altaylı’ya bahseden öğrenciler, onun da desteğini alarak okul idarecilerine çıktı. Okul idarecilerini de ikna eden öğrenciler çıktıkları yolculukta Şehzadeler Belediyesi ve CBÜ Mühendislik Fakültesi Havacılık Uzay ve Teknoloji Kulübünün de desteğini alarak kendi İHA’larını yapmayı başardı ve şimdi 25- 29 Nisan tarihlerinde Bursa’da yapılacak Teknofest finaline gidecek olmanın heyecanını yaşıyor.

Şehzadeler Belediyesinin Fatih Gençlik Merkezi’ndeki İHA Yapım Atölyesi’nde yarışma için son hazırlıklarını yapan Şehzadeler Ventus(rüzgar) Takımı üyeleri, ilk kez katıldıkları Teknofest’te başarılı bir sonuç alarak, okul ve şehirlerine gurur yaşatmak istediklerini ifade ettiler.

Şehzadeler Ventus Takımına bir önceki yıl katıldıkları yarışmada edindikleri tecrübeleri aktaran ve danışmanlık yapan CBÜ Mühendislik Fakültesi Havacılık Uzay ve Teknoloji Kulübü Başkanı Emirhan Yıldırım ise duygularını şöyle dile getirdi: "Şehzade İHA Takımı olarak bu sene Manisa’daki lise takımlarına yardımcı olduk. Arkadaşlarımız 5 ay önce geldiklerinde bize projelerinden bahsettiler. İlk aşamada düşündükleri vitol projenin zorluğundan bahsederek toplantılar yaptık. Tecrübelerimize dayanarak sabit kanat dalında yarışmalarının daha uygun olacağını aktardık ve bu dalda yarışmaya katılmalarını kararlaştırdık. Elektronik aksam, yazılım noktasında öğrenci kardeşlerimize gereken her türlü desteği verdik"

Manisa Sosyal Bilimler Lisesi Başmüdür Yardımcısı Adem Kurt, öğrencilerinin kendilerine İHA yapma fikriyle geldiklerinde önce bir tereddüt yaşadıklarını ifade ederek, "Öğrencilerimiz bize geldiğinde çok ciddi bir heyecan duyan ve bir hedefe kilitlenmiş öğrencilerimiz ile karşı karşıya olduğumuzu gördük. Bize İHA’dan söz ettiklerinde şöyle bir tereddüt yaşadık. Biz sosyal bilimler lisesinde daha çok psikoloji, kamu yönetimi, işletme, iktisat alanında eğitim verirken enerjilerini teknik bir alana vermelerinin ne kadar doğru olacağını düşündük. Öğrencilerimizde gördüğümüz İHA aşkı bizleri de heyecanlandırdı ve daha sonra okul müdürümüzle de toplantılar yaptık ve ekibimiz bugünlere geldi. CBÜ Mühendislik Fakültesi Havacılık Uzay ve Teknoloji Kulübü ile protokol yapıldı ve öğrencilerimiz orada gerekli eğitimleri aldılar. Sonuçta Şehzade Ventus’un yapımı başladı. Sosyal Bilimler Lisesi olarak biz bu yola çıkarken en büyük destekçimiz CBÜ ve Şehzadeler Belediyesi oldu. Şehzadeler Belediyesi bize Fatih Gençlik Merkezi’ndeki İHA Yapım Atölyesini açtı. Tam her şey bitti dediğimiz noktada Şehzadeler Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik, ’maddi manevi arkanızdayız’ dedi. Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik’e teşekkür ediyoruz. Bu heyecan bu destek Şehzadeler Ventus’u ortaya çıkardı" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.