Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
23 Ocak 2024 Salı 09:43
Muradiye OSB'de bir durdurma kararı daha!

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUMUZU VERMİŞ BULUNMAKTAYIZ

Manisaspor Başkanı Taner Kestaneci, kamulaştırılarak Muradiye OSB’ye dahil edilmek istenen arsalarıyla ilgili yaşadığı dava süreciyle ilgili bir açıklama yaptı. Kestaneci, avukatı Ömer Talha Oğan ile birlikte dava süreçlerinde gelinen noktaya ilişkin yapılan açıklamada, “Müvekkillerin parsellerine hiçbir mahkeme kararı olmadan Muradiye OSB tarafından fiilen girilmiştir. Konu hakkında Savcılığa suç duyurumuzu vermiş bulunmaktayız. Mülkiyet hakkı Anayasa’nın 35.maddesinde koruma altına alınmıştır. Hiçbir güç odağı kendisini kanunlardan üstün göremez, tapulu bir arsaya mahkeme kararı olmaksızın giremez. Ayrıca planlama açısından da pek çok sıkıntı olduğunu düşündüğümüz imar planlarına karşı da iptal davası açmış ve yürütmenin durdurulmasını talep etmiş bulunmaktayız. Konut alanlarının kullanımına özgülenen 190.000 metrekarelik alanın Muradiye OSB sınırlarına dahil edilmek istenilmesini hukuka ve şehircilik planlama esaslarına uygun bulmuyoruz. Konu artık yargının önündedir.” ifadelerine yer verildi.

RANTA HUKUK ÖNÜNDE DUR DİYEBİLMEK ONUR KAYNAĞIMIZDIR

Davacı Taner Kestaneci, “Ayrıca avukatlığımı yapan avukat Ömer Talha Oğan’ın imar planlarına karşı açmış olduğu iptal davasında bilirkişiler yapılan planların hukuka aykırı olduğunu açık bir şekilde belirtilmiştir. Bu kapsamda Manisa 2. İdare Mahkemesi de Muradiye OSB’nin yapmış olduğu hem imar planlarını hem kamulaştırma kararlarını hem de yer seçimi kararlarının yürütmesini durdurmuştur. Bu durdurma kararı tüm bölgeye emsal teşkil edecektir. Villalar bölgesinin kamusal ihtiyaçlarını karşılamak üzere zamanında bedelsiz alınmış alanların Muradiye osb tarafından ranta dönüştürülmesine hukuk önünde dur diyebilmek bizim en büyük onur kaynağımız olmuştur.” ifadelerini kaydetti.

23 OCAK 2024 TARİHLİ MANŞETİMİZ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.