Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
06 Temmuz 2022 Çarşamba 13:13
Dolandırıcılar dublör kullanarak arsa satmak istediler!

Filmlere konu olacak dolandırıcılık olayı Manisa’da yaşandı. Sahibinin yurt dışında yaşadığı öğrenilen bir arazi dolandırıcılar tarafından iki kez satılmaya çalışıldı. İlk olayda Hollanda’da yaşayan bir gurbetçiye ait Karaali villalar bölgesindeki 7 bin 61 metrekarelik bir arsa satılmak istendi. Yunusemre İlçe Tapu Müdürlüğüne gelen sahte kimlikli şüpheli, 27 Nisan'da 30 milyon lira değerindeki arsayı 14 milyona satmak isterken tapu personeli tarafından fark edildi. Tapu personelinin ihbarı üzerine dolandırıcılık şüphelisi M.B. gözaltına alındı.

BU KEZ DUBLÖR KULLANMIŞLAR

İlk olayın ardından aynı araziyi ikinci kez satmaya çalışan şüpheliler geçtiğimiz 22 Haziran’da yine Yunusemre ilçe tapu müdürlüğüne geldi. Daha önce yaşanan dolandırıcılık olayı nedeniyle arsa üzerinde hassas olan tapu personeli durumu polise bildirdi. Yapılan araştırmalarda aynı arazinin yurtdışında yaşayan arsa sahibine çok benzeyen bir kişi tarafından sahte kimlikle 16 milyon liraya satılmak istendiği saptandı. Arsayı almak isteyen 3 kişi ve dolandırıcı tapu işlemleri için müdürlüğe geldi. Bu sırada görevli polisler dolandırıcıyı gözaltına aldı. Arsa sahibine çok benzeyen kişinin suç ortaklarının da olduğu belirlenerek tapu müdürlüğü bahçesinde polis tarafından toplam 6 kişi gözaltına alındı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.