Editör
Editör
26 Ocak 2017 Perşembe 21:00
Türkiye'nin en hızlı ilk 100'ünde

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde, TEPAV işbirliği ile Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belirlendi.  TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin de katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde 2016 yılında hızlı büyüyen 100 şirketler ödüllerini aldı.

ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞIYOR VE ÜRETİYORUZ

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 firması arasında yer alan Endosa Kalıp AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık, ödül törenine eşi Semra Kaplan Kıvırcık ile birlikte katıldı. Bu ödülün kendileri için çok büyük bir anlam ifade ettiğini belirten Endosa Kalıp AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık, “Muradiye Sanayi Bölgesi’nde otomotiv, beyaz eşya ve savunma sanayine parça üretmek amacıyla  2000 yılında firmamızı kurduk. 10 yıllık kalıp üretimindeki tecrübemizi dökümcülük ile birleştirdik. Yöneticilerimiz ve çalışanlarımız gayretleri ile hızla büyüme sürecine girdik. Bizler yaşadığımız şehir için, ülkemiz için çalışıyoruz. Bundan sonra da çalışacağız. Bizlerin hedefleri büyük. Ülkemizin hedefleri büyük. Bu hedeflere ulaşmak için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

MİLLİ GELİR ARTIŞININ 12 KAT ÜZERİNDE BİR PERFORMANS GÖSTERDİLER

En hızlı büyüyen şirketleri belirleyen Türkiye 100 yarışmasının ödül töreninde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, , “Ülkemizin en hızlı büyüyen şirketlerinin başarılarına küresel ölçekte dikkat çekmek ve küresel bağlantılarını kuvvetlendirmek istiyoruz” dedi.​ TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, düzenledikleri yarışma sonucunda, Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin 2012-2015 dönemindeki ortalama büyümesinin yüzde 438 olduğunu belirterek, "Bu müthiş bir rakam. Türkiye'deki milli gelir artışının 12 kat üzerinde bir performans gösterdiler." dedi. Töreni 2016 yılı bitmeden yapmayı düşündüklerini belirten Hisarcıklıoğlu, yurt içinde arka arkaya yaşanan olaylar nedeniyle töreni birçok kez ertelemek zorunda kaldıkları ifade etti.

 ‘ÜRETİM YAPMAK ZOR VE ZAHMETLİ BİR SÜREÇ’

TOBB’un düzenlediği "Türkiye'nin en hızlı büyüyen 100 şirketi" yarışmasında ödül alan firmalar için TOBB Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, üretim yapmanın zor ve zahmetli bir süreç olduğunu söyledi. Gelişmiş ülkelerdeki büyük bankaların aktif kaliteleri ile ilgili sıkıntılar bulunduğunu anlatan Canikli, Türk bankalarının aktiflerine dair ise bir sıkıntı olmadığını kaydetti. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli konuşmasında, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletiyle kredilerin yapılandırılmasına ilişkin uygulamanın önümüzdeki hafta başlayacağını belirterek, "Bankanın 'hayır' diyebileceği bütün alanları kapatıyoruz. Kesinlikle hiçbir firmamızın söylediğimiz (finansal) sıkıntılar nedeniyle piyasadan çekilmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından, listeye giren firmalara ödülleri verilirken, birinciliği Antalya'dan Ares Tersanecilik firması elde etti. Bu firmayı Kocaeli'nden Best Modüler Mobilya ve Es Group Denizcilik, İstanbul’dan Dönersan Döner firmaları takip etti. Listede İstanbul'dan 39, Kocaeli'nden 8, İzmir'den 7, Adana, Ankara ve Antalya'dan 5'er, Gaziantep'ten 4, Bursa ve Kayseri'den 3'er şirket yer aldı. Sektörel dağılıma bakıldığında ise toptan ticaret, 24 firma ile listede en çok yer alan sektör oldu. Bu sektörü, 8'er firma ile gıda ürünlerinin imalatı ile bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetleri, 6'şar firma ile kauçuk ve plastik ürünleri ile fabrikasyon metal ürünleri imalatı sektörleri izledi.

Son Güncelleme: 26.01.2017 19:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.