Editör
Editör
31 Mart 2020 Salı 13:51
Çiftçinin korkusu doğal afet

Üreticiler, afetlerin yaşanmamasını temenni ediyor. Manisa’da yaklaşık 1 milyon dekar alanda üzüm yetişiyor.  Çekirdeksiz kuru üzüm üretiminin yüzde 85’i, sofralık üzümün ise yüzde 20’si Manisa bağlarında üretiliyor.  
 
Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, bağların mevsim itibariyle hareketlenmeye başladığını belirtti. Çiftçilerin Ocak ayından itibaren Eylül ayının sonu kadar bağın içinden çıkmadığını açıklayan Okur, “Şimdi artık sezonun tam hızlı zamanı. Bağlarda ilaçlama sezonu, işçilik yapma sezonu artık yavaş yavaş başlıyor. Ağır bir işçilik yapacağız. Bağcılarımız için meşakkatli bir yolculuk başladı.” dedi.  

Okur, “Bundan sonra ilçe tarım müdürlüklerinin vereceği bilgiler doğrultusunda maymuncuk denen bir canlının ilaçlaması var. Bu yeni doğan yaprakları yiyor. Bununla ilgili çalışmalar yapılacak çiftçinin. Ama ülkedeki bu koronavirüsten dolayı biraz bekliyoruz” dedi. 

Bağların bazılarında gözlerin açmasının bir sıkıntı olmadığını vurgulayan Okur, “Belki de onlar erkenci dediğimiz bir üzüm çeşididir. Şuanda normal vaziyette ufak ufak yeni yeni uyanmalar başladı. Kumsal olan alanlar daha erken uyanır. Şuan için bir sıkıntı yok ama en tehlikeli dönem bu dönemler artık. Bundan sonra olacak olan büyük soğuklar, büyük afetler yani çiftçiyi çok zor durumda bırakır” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.