05 Nisan 2023 Çarşamba 16:03
Manisa’daki fotokapan görüntüleri belgeselleri aratmadı

MANİSA (İHA) – Manisa’da yaban hayatını daha yakından incelenmek üzere dağ ve ormanlara kurulan 43 adet fotokapana yakalanan; karaca, kurt, tilki, kızıl geyik, çakal, tavşan ve yaban domuzu türleri belgesellik görüntüler oluşturdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü Avcılık Yaban Hayatı Şube Müdürlüğünün koordinasyonunda; İzmir, Muğla, Manisa ve Aydın Doğa Koruma Milli Parklar il şube müdürlükleri yaban hayatını, 348 adet fotokapanla takip ediyor. Manisa’da da kurulan 43 fotokapana bir çok canlı türü yakalandı. Fotokapanlarla ilgili bilgi veren Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Vekili Hasan Paşalı, “Yaban hayatının fotokapanlarla izlenmesi çalışmalarıyla; türlerin yayılış ve hakimiyet (teritori) alanlarını tespit etmek, varlık-yokluk sörveyleri yapmak, türler arası ve tür içi etkileşimleri belirlemek, popülasyondaki özel bireyleri tespit etmek, türlerin habitat tercihlerini belirlemek, tür çeşitliliğini belirlemek, türe göre mekansal alan tespiti, hedef türün mevsimsel ve günlük aktivitelerinin izlemek, popülasyon büyülüğü tespit etmek gibi bir çok konuda araştırmalar yapılmaktadır. Bölge müdürlüğü genelinde 348 adet fotokapanlarla izleme çalışmaları sürdürülmektedir. Bu fotokapanların 43 adeti Manisa ilinde kurulu bulunmaktadır. Doğa Koruma Milli Parklar Manisa İl Şube Müdürlüğü ve Spil Dağı Milli Park Müdürlüklerince Manisa il genelinde yürütülen çalışmalarda; fotokapanlarla karaca, kurt, tilki, kızıl geyik, çakal, tavşan, yaban domuzu türlerine ilişkin fotoğraf ve videolar elde edilmiş olup, Manisa ilimizin yaban hayatı zenginliği bir kez daha ortaya konmuştur” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.