20 Nisan 2023 Perşembe 17:56
Kula’da tarihi eser operasyonu: Onlarca sikke ve yüzük ele geçirildi

Manisa’nın Kula ilçesinde jandarma ekiplerinin bir iş yerine düzenlediği operasyonda, Helenistik ve Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen onlarca sikke, yüzük ve minyatür biblo ele geçirildi.

Kula İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince tarihi eser kaçakçılığına yönelik yürütülen istihbarat çalışmaları sonucu, bugün öğle saatlerinde S.S. ve M.S.S. isimli iki şahsın iş yerine operasyon düzenlendi. İş yerinde yapılan aramalarda Helenistik ve Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen; 86 adet sikke, 17 adet yüzük, 22 adet minyatür biblo, olmak üzere toplam 125 adet tarihi eser niteliği taşıyan obje ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alınarak, haklarında adli işlem başlatıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.