Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
16 Eylül 2020 Çarşamba 14:56
TMO Genel Müdürü Manisa'da açıkladı: 50 bin ton!

Kuru üzüm fiyatlarının açıklanmasıyla birlikte Toprak Mahsulleri Ofisi’nde üzüm alım noktalarında hareketlilik devam ediyor. Üzümün hasadını yapıp bin bir emekle kurutan üreticiler 7 Eylül’den bu yana üzümlerini Toprak Mahsulleri Ofisi ve Tariş alım noktalarına getiriyor. Bir haftalık sürede 10 bin ton kuru üzüm alımı yapıldı. TMO 50 bin ton üzüm almayı hedefliyor.

MANİSA’DA ALIM NOKTASINI ZİYARET ETTİ

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Manisa’da Aşağıçobanisa Mahallesinde bulunan kuru üzüm alım merkezinde inceleme yaptı. Genel Müdür Güldal’ın incelemesine Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk ve TMO yetkilileri katıldı.  Depoları gezen Ahmet Güldal, üreticinin memnun olduğunu söyledi. TMO Genel Müdürü Güldal, “Bakanımızın fiyatı açıklamasıyla beraber biz de 7 Eylül tarihinden itibaren Toprak Mahsulleri Ofisi olarak alımlarımızı başlattık. Hem Manisa’nın ilçelerinde hem Manisa’da alım noktalarımızda Tariş’le de bir protokol yaparak onların da Toprak Mahsulleri Ofisiyle aynı fiyatları uygulamaları noktasında mutabakatımız var. Ayrıca bizim adımıza da Tariş alım yapmaya başladı. Geçen hafta itibariyle yaklaşık 10 bin ton civarında bir ürün almış olduk ve ilk 4 günlük miktarı ödedik. Önümüzdeki günlerde de bu süreç devam edecek. Her hafta ödeme yapmayı planlıyoruz” dedi.

ÜRETİCİLER MEMNUN

50 bin ton almayı hedeflediklerini kaydeden Ahmet Güldal, “Gördüğümüz kadarıyla üreticilerimizin büyük teveccühü var. Gerek Toprak Mahsulleri Ofisi’nin gerekse diğer alım noktalarımızda ve İzmir Ticaret Borsası’nda ciddi manada kuru üzüm alımı gerçekleştiriyoruz. Tabi bu ürünlerin ülkemizin ekonomisinde çok önemli yeri var. Bunu kabul etmek lazım. Sayın Bakanımızın açıklamış olduğu fiyat üreticiler için memnun edici ve ülke ekonomisi için katkı getirici bir fiyat olmuştur. Önümüzdeki süreçte de alımlarımız devam edecek. Herhangi bir sorun görünmüyor şu anda aldığımız noktalarda topladığımız ürünleri istifliyoruz. Bunu daha sonra sanayicilerimizin, ihracatçılarımızın ve de yurt dışına ihraç yöntemiyle değerlendirilmesi yönünde çalışmalarımız olacaktır. Bizim en az 50 bin ton almak gibi bir niyetimiz ve planımız var. Üreticilerimizin özellikle Toprak Mahsulleri Ofisi’nde fiyat almadan başka şekilde ürünlerini değerlendirmelerini tavsiye etmiyoruz. Toprak Mahsulleri Ofisine sundukları ürünlerde 9 numara için 12.5 lira, 8 numara için 12 lira olarak fiyat bulmaktadır ve belirlenen kritere göre de teslim alınmaktadır. Bir hafta içerisinde de bedelleri kendi hesaplarına yatırılmış olacaktır. Bu anlamda üreticilerimizin Toprak Mahsulleri Ofisini mutlaka araştırmaları, alım noktalarını ziyaret etmeleri hatta satan üreticilerimizden bilgi almaları, tereddütte kalmaları halinde de il ilçe tarım müdürlükleri, Toprak Mahsulleri Ofisi şubelerine ve ajanslarına başvurmalarını önemle rica ediyorum” diye konuştu. / Nermin UÇTU

Son Güncelleme: 16.09.2020 16:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.