07 Şubat 2023 Salı 11:05
Manisa’dan deprem bölgesine gönderilen personel ve yardımlar

MANİSA (İHA) – Manisa Valiliği, merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrasında, şu ana kadar Manisa’dan bölgeye gönderilen personel sayısı ve yardımlar hakkında bilgilendirme yaptı.

Manisa Valiliği’nden yapılan açıklamada, bölgeye; AFAD’dan 4 araç, 17 personel, 80 tır yaşam malzemesi, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü’nden 27 ambulans, 4 UMKE ve lojistik araç, 266 personel, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan 7 araç, 54 personel ve 1 arama kurtarma köpeği, AKUT’tan 2 araç, gönüllü 14 personel, arama kurtarma ekibi ANDA’dan 2 araç, gönüllü 10 personel, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’nden 44 personel, Manisa Amatör Telsizciler Derneği’nden 15 personel, Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden 10 teknik personel, 5 şoför, 4 orman arama kurtarma personeli, Manisa Türk Kızılay’dan 2 araç, 6 personel, Soma Kaymakamlığı’ndan maden mühendisi, tekniker ve işçilerden oluşan 460 personel gönderildiği belirtildi. Ayrıca, Manisa Büyükşehir Belediyesi 1 ambulans, 3 personel, Akhisar Belediyesi 1 ambulans, 4 personel, Yunusemre Belediyesi 1 ambulans 3 personelini bölgeye gönderdi.

Açıklamada bölgeye gönderilen yardımlarla ilgili olarak, Manisa merkez ve Salihli ilçesinden içerisinde; kıyafet, gıda, hijyen, battaniye, soba ve su yüklü 11 adet yardım tırı Adana OSB Deprem Ayni Bağış Deposu’na, Yunusemre Belediyesinden 3 adet yardım tırı ile 1 adet su yüklü tır Kahramanmaraş’a, 1 adet yardım tırı Osmaniye’ye gönderildiği ifade edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.