16 Mart 2023 Perşembe 17:11
Erdoğan imzasıyla Kula Jeoparkı kesin korunacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan imzalı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Manisa’nın Kula ilçesindeki Jeopark alanı ’kesin korunacak hassas alan’ olarak ilan edildi. Doğal sit alanı, Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa UNESCO tescilli Jeopark alanı olarak biliniyor.

Resmi Gazete’nin 15 Mart’taki sayısında yer alan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre Manisa’nın Kula ilçesinde bulunan 8. Grup Doğal Sit Alanı’nın korunma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda sınır ve koordinatları belirlenen bölge, kesin korunacak hassas alan olarak tescil edildi.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde 8. Grup Doğal Sit Alanı olarak belirlenen krokide koordinatlara yer verildi.

Jeopark alanı kesin korunacak

Kararnamede yer alan koordinat bilgileri ise Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa UNESCO tescilli Jeopark alanı. 8. Grup Doğal Sit Alanı içerisinde yer alan ve Gediz Nehri’ne kadar uzanan alan, bundan böyle Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan imzaladığı kararname istikametinde kesin koruma altına alındı.

Son Güncelleme: 17.03.2023 09:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.