08 Mart 2023 Çarşamba 12:43
Alaşehir Belediyesi’nde kadınlar izinli sayıldı, erkekler çalıştı

Alaşehir Belediyesi’nde çalışan kadın personeller 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir gün izinli sayıldı. Tüm kadın çalışanların izinli sayıldığı günde belediyedeki bütün işleri erkek personeller yaptı.

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, 23 Ocak günü yapılan Toplu İş Sözleşmesi protokolünde, kadın çalışanların doğum izinlerine ek olarak, sözleşmeye ek maddeler koyarak, kadın çalışanların regl ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde izinli sayılmalarını sağlamıştı. Alaşehir Belediyesi’nde çalışan 87 kadın emekçi, protokole gereği işe gelmeyerek izinli sayıldı.

Alaşehir Belediyesi’nde çalışan erkek çalışanlar mesai arkadaşlarının işlerini de yaparak, kadın çalışanları aratmadı. Belediye personeli Şerafettin Yıldız, "Bugün başkanımız tarafından, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadın çalışanlarımız izinli sayıldıkları için, ben başkanlık makam odasında sekreterya görevini üstlendim." dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Toplu Sözleşmede kadın çalışanlarımıza doğum izinlerine ek olarak regl ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü izinli sayılmalarını koymuştuk. Kadının sosyal hayatta, ekonomik hayatta erkekle aynı şartlarda olması gerekir. Atamız ekonomik kalkınmanın yegane temelinin kadından geçtiğini biliyordu. ’Bu dünyada ne varsa kadının eseridir’ demiştir. Kadın çalışanlarımıza ailelerine ve ekonomimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

(SC-

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.