Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
13 Eylül 2020 Pazar 19:49
Veteriner Hekimler Merter Yıldız ile yola devam etti

Oda bahçesinde yapılan genel kurula Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Sağlam, İyi Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, Şehzadeler Belediye Başkanvekili Haşim Yener Bilir, Manisa Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcıları Melikşah Taşkın ve Serdar Mersinli, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ali Gök, veteriner hekimler katıldı. Genel kurulda sosyal mesafe kurallarına uyulurken, katılımcılara maske dağıtıldı. İki gün süren seçimin ilk gününde faaliyet raporu, denetim raporu ve bütçe oybirliğiyle oylandı. Divan başkanlığına Manisa Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın seçildi.

Genel kurulun açılış konuşması yapan Manisa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Merter Yıldız, genel kurula katılan herkese teşekkür etti.  Pandemi döneminin birlikte hareket ederek başarılı olunabileceğini gösterdiğini kaydeden Yıldız, “377 üyemiz var. 377 üyemiz birlikte hareket ettiği sürece veteriner hekimlik mesleğimiz bir yere gelecek. Manisa olarak Türkiye’deki hayvancılık politikalarına yön veren bir meslek kuruluşuyuz.” dedi.

Veteriner hekimlik mesleğinin sadece hayvanı tedavi eden, sadece hayvan hastalıklarıyla ilgilenen bir meslek grubu olmadığını özellikle bu son dönemde yaşanan pandemi döneminde kanıtladığını vurgulayan Yıldız, “Hak ettiği yerde miyiz? Şuan değiliz. Alacağımız çok yol var. Biyoloji alanında ne kadar etkin ve yetkin olduğumuzu pandemi döneminde gösterdik. Zoonoz hastalıklarda ne kadar vazgeçilmez olduğumuzu pandemi gösterdi. Hayvancılık anlamında ne kadar etkili olduğumuzu zaten söylemeye gerek yok. Evlerimize giren gıdada bizlerin ne kadar etkili olduğunu ve gıdanın ne kadar önemli olduğunu bu süreç bize gösterdi. Gıdaya baktığımızda her noktada, her kolunda veteriner hekimlerin olduğunu görüyoruz. Hala sağlık sınıfında olmamız en büyük handikaptır. İnşallah bir an önce sağlık sınıfında yer alırız. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, Manisa Veteriner Hekimleri Odası’yla birlikte çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Öztürk, Manisa’da bazen yaşanan kriz anlarını oda ile birlikte verdikleri başarılı sınav sayesinde atlattıklarını belirtti. Öztürk, “Kriz anlarında paydaşlık ilişkisi her zaman önemlidir. Manisa İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak Manisa Veteriner Hekimler Odası’ndan her zaman destek gördük. Biz de onlara her zaman destek olduk. Merter Yıldız başkanıma ve yene yönetimine görevinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Sağlam ise, bu tür kongrelerde hem odaların hem de Türk Veteriner Hekimleri Birliği’nin icraatlarının masaya yatırıldığını belirtti. Birliğe bağlı 56 odanın bulunduğunu ifade eden Sağlam, birçok odada genel kurulların yapıldığını, Manisa’nın da bunlardan biri olduğunu belirterek Başkan Merter Yıldız ve ekibine başarılar diledi.

Genel kurulun 2. gününde yönetim kurulu, denetim kurulu, haysiyet divanı, büyük kongre delegeleri seçildi. Tek listeyle seçime giren mevcut Başkan Merter Yıldız’ın yönetim kurulu listesinde Ali Gök, Cenk Akın, Pınar Kökçü Mustafaoğlu ve Bilal Birlik yer aldı. Haysiyet Divanı’nda Melikşah Taşkın, Mustafa Ergin, Muharrem Kayaardı, Mustafa Kemal Alıngan, Mehmet Mustafaoğlu bulunurken, Denetleme kurulunda Serkan Erinöz ve Serhan Dayı, büyük kongre delegeleri olarak Melikşah Taşkın, Cenk Akın, Pınar Kökçü Mustafaoğlu, Bilal Birlik, Süleyman Bacınoğlu ve Fatih Gedik yer aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.