Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
28 Ağustos 2020 Cuma 16:55
Manisa'da yeni düğün ve aşure kararları!

KARAR 


"Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen ve tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden Covid-19 adı verilen Koronavirüs salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgında son günlerde yaşanan artışı durdurmak ve azalmasını amacıyla; Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, İçişleri Bakanlığının uygulamaya konulmasını emrettiği talimatlar ve virüsün kuluçka devresinde de bulaşma ve yüksek yayılma hızına sahip olması özelliklerinin birlikte değerlendirilmesi sonucunda ilimiz genelinde uygulanmak üzere aşağıdaki kararlar alınmıştır. 
 
1-    İlimiz genelinde yapılan düğün, kına, nişan, sünnet vb. etkinliklerde maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarının daha etkin bir şekilde uygulanması ve takip edilebilmesi için etkinlik sahiplerinden etkinliğin başlangıcından bitimine kadar tüm etkinliği içeren kamera kaydının yapılması ve istenildiğinde ilgili birimlere sunulması hususunda taahhüt alınmasına, 
  
2-    İlimiz genelinde aşure vb. hayırların dağıtımının sadece belediyelerin göstereceği yer ve zamanda maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyulmasının tedbirleri alınmak koşuluyla yapılmasına oy birliği ile karar verilmiştir. 
 
Yukarıda yazılı kararlara uymayanlar hakkında Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesi gereğince idari para cezası verilmesi başta olmak üzere aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunun 195. Maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacaktır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.