Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
16 Eylül 2020 Çarşamba 18:45
Manisa'da günlük vaka sayısı 300!

MANİSA’DA GÜNDE ORTALAMA 300 YENİ VAKA

Türk Tabipleri Birliği, Türkiye’nin tüm illerinde eş zamanlı covid-19 eylemi yaptı. Manisa’daki eylem 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşti. Katılımcılar adına konuşmayı Manisa Tabip Odası Başkanı Şahut Duran yaptı. Duran, Manisa’da günlük ortalama 300 pozitif vaka olduğunu, bunların da yüzde 10’unun sağlık personeli olduğunu iddia etti. Ülke genelinde covid-19 salgınında tedavi ortamlarının iyileştirilmesi ve sağlık sektöründe yeni atamaların derhal yapılması gerektiğini belirten Duran, 8 günde 8 sağlıkçının virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi. Duran, hastanelerin ve sağlıkçıların bu süreçte ayakta kalması gerektiğini vurguladı.

HASTANELER SADECE AĞIR HASTALARI ALABİLİYOR

Türkiye’de hastanelerin aşırı yoğunluk nedeniyle artık sadece ağır hastalara yatış yaptığını, diğerlerinin evlerde tedavi altına alındığını belirten Oda Başkanı Şahut Duran, “Evde tedavi konusunda güvenli ortam oluşmazsa bu virüs çok hızlı bir şekilde yayılır. Biz bunun için sürekli uyarıyoruz. Bu işin kısa sürede çözülemeyeceğini bütün dünya biliyor. Süreci en hafif şekilde atlatmak için yetkililer çözümü vatandaşa bırakmamalı. Sağlıkçılar bu hızda hasta olmaya devam ederse sizi tedavi edecek sağlık personeli bulamayacaksınız. Biz bunun için haykırıyoruz. Her vakanın 2 hafta karantina süresi var. Ülkede yayılım giderek artıyor. Tehlike giderek büyüyor” diye konuştu. 

Son Güncelleme: 16.09.2020 19:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sadullah 2020-09-17 10:44:14

eylül başına kadar Bakanın açıklamalarını ilgiyle ve inanarak izliyordum. 2 eylülde bir yakınım iş arkadaşı pozitif tanısı aldı (7-8 metrekare odada beraber 4 kişi çalışıyorlar) pozitif tanısı alan arkadaşı 14 gün evde karantinaya alındı fakat diğer 3 kişiyi ne arayan ne de soran oldu ve işe gitmeye devam ettiler. sanırım filyasyon-temaslı söylemi falan biraz sloganik. Sayın Bakan Halkta yeniden güven sağlaması gerekiyor ne yazık ki.

Avatar
Guher 2020-09-16 23:06:44

Allah yardımcınız olsun