Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
10 Eylül 2020 Perşembe 15:31
İYİ Parti’nin çelengi ezildi!

Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun kutlandığı geçtiğimiz günkü törende ilginç bir olay yaşandı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi kutlama töreninde, Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk bırakan İYİ Parti’nin çelengi, alana giren bir aracın geri geri manevra yaparken çarpması sonucu kırıldı. Bu hamlenin bilinçli mi bilinçsiz mi yapıldığı merak konusu olurken, İYİ Parti konuya kayıtsız kalmadı. Parti yönetimi, olayı mahkemeye taşıdı. Partiden yapılan açıklamada aracın bu hareketi kasten yaptığı ve çelengi yerden kaldırmadan alandan ayrıldığı, bu durumun da İYİ Partililer ile farklı görüşteki parti vatandaşlar arasında tartışma ve gerginliğe neden olduğu belirtildi.

İYİ Parti’nin konuyla ve yaptığı başvuruyla ilgili açıklama şöyle: “8 Eylül günü Manisa’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98.Yıldönümünde,  bağımsızlığımızın mimarı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle andığımız bu anlamlı günde; kalabalık bir grupla remi kutlama törenine katılan İyi Parti İl Başkanlığına ait çelengin, tören bittiğinde trafiğe kapalı tören alanına giren bir otomobil tarafından kasten çarpılarak devrilmesi ve yerden kaldırılmadan söz konusu otomobilin tören alanından ayrılması farklı siyasi görüşteki vatandaşlarımız arasında tartışma ve gerginliğe sebep olmuştur. İş bu sebeple, İyi Parti İl Başkanlığınca söz konusu otomobil sahibi/sürücüsü aleyhine TCK md.216-halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu ile cezalandırılması için 10/09/2020 tarihinde Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur.”

İYİ Parti’nin suç duyurusunu İl Başkan Yardımcısı Avukat Özlem Topdemir gerçekleştirdi. 

Son Güncelleme: 10.09.2020 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.