Editör
Editör
23 Ocak 2017 Pazartesi 14:56
Gençlere tiyatrolu terapi

Manisa’da ailesiyle, okuluyla ve çevresiyle iletişim kurmakta problem yaşayan gençler, sorunlarına Yeniden Bir Yaşam Derneği’nin ‘neden Tiyatro’ projesiyle çözüm buluyor. Çeşitli sorunları bulunan 24 genç proje çerçevesinde bir araya gelerek önümüzdeki aylarda sahneleyeceği ‘Bizim Evde Milenyum’ isimli tiyatro oyununa hazırlanıyor.

 ‘Neden Tiyatro’ isimli projesinin sadece gençlere yönelik olmadığını, yetişkinlere yönelikte olduğunu ifade eden Yeniden Bir Yaşam Derneği Başkanı Funda Demirel, 1 yıldır devam eden proje çerçevesinde çeşitli sorunları bulunan 200 kişiyi hayata yeniden bağladıklarını söyledi. Dernek Başkanı Demirel yaptığı açıklamada, “1 yıl önce hayata geçirdiğimiz projemizdeki esas amaç, insanların yaşadıkları sorunlara tiyatro ile çözüm getirmek. 1 yıllık süreçte proje çerçevesinde çeşitli tiyatro oyunları sahneledik. Tiyatro oyuncularımızın içinde aile içi şiddet gören kadından, madde bağımlısı olan gencimize kadar 200 kişi vardı. Tiyatro ile bu kişiler yeniden sosyalleşti, hayata yeniden bağlandı. Şimdi çeşitli sorunları bulunan 24 gencimizi tiyatro ile terapi etmeye çalışıyoruz’’ dedi.

TİYATRO İLE KENDİLERİ İFADE ETMEYE BAŞLADILAR

Dernek Başkanı Demirel, şuanda ailesiyle, çevresiyle ve okuluyla problemler yaşayan 24 gencin yaklaşık 2 aydır proje çerçevesinde tiyatro eğitimi aldığını ifade etti. Dernek Başkanı Demirel, “İnsanın kendini ifade edebileceği en güzel sanatlardan bir tanesi tiyatrodur. Ayrıca sanatın sorunlu insanların terapisinde ne kadar olumlu gelişmeler yarattığında bilinmektedir. Şuanda proje çerçevesinde 24 sorunlu gencimize tiyatro sevdiriyoruz. Yaklaşık 2 ay önce gelen gençlerimizin yüzde 80’nin ya ailesiyle, ya arkadaşlarıyla, okuluyla ve çevresiyle problemleri vardı. Bir çoğunun içleri öfkeyle doluydu. Kimi kendine zarar verirken, kimisi ise sinirlendiğinde bayılıyordu. Ama 2 aylık sürede yaptığımız tiyatro çalışmaları ile hepsinde olumlu değişiklikler gördük. Öfkelerini yendiler, kendine ve çevresine zarar verme olayları kalktı, içine kapanık olmaktan kurtulup sosyalleşmeye başladılar. Hafta Salı ile Perşembe günlere yaptığımız tiyatro çalışmasına koşarak geliyorlar. Şimdi tiyatro ile çok mutlular. Kendi özgüvenlerini kazanarak, hem kendileriyle hem çevresiyle barıştılar’’ diye konuştu.

İLK OYUNLARIYA TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞINI ANLATACAKLAR

24 gence tiyatro eğitimi veren dernek üyesi Gamze Sadeer, gençlerle birlikte önümüzdeki aylar içerisinde sahneleyecekleri ‘Bizim Evde Milenyum’ tiyatro oyununa hazırlandıklarını dile getirdi. Tiyatro oyunu ile günümüzdeki teknoloji bağımlılığının insanlara verdiği zararı eğlenceli bir dille anlatacaklarını ifade eden Sadeer, tiyatro oyunun hem kendisinin yazdığını, hem de kendisinin yönettiğini dile getirdi. Sadeer, 24 gencin tiyatro sahnelemekten büyük keyif aldığını ifade ederek, “Sahnede kendilerini buluyorlar, özgüvenleri ortaya çıkıyor. Önemsendiklerini ve fırsat verildiği takdirde iyi bir şeyler yapabileceklerini gösteriyorlar. Önümüzdeki aylar içerisinde sahneleyeceğimiz ‘Bizim Evde Milenyum’ isimli tiyatro oyunu ile fırsat verilen gençlerin neler yapabildiklerini Manisalılarımıza göstereceğiz’’ diye konuştu.

Son olarak söz alan Dernek Başkanı Demirel, sivil toplum örgütlerini, belediyeleri, kurum ve kuruluşları destek olmaya davet ederek, “Şuanda Yunusemre Belediyemiz ile Gençlik hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz projemize destek sağlıyor. Ancak bu desteğin büyümesini ve daha çok sorunlu gencimizi tekrar topluma kazandırılmasını istiyoruz. Toplumda bu gençlerimiz için bir farkındalık yaratmak istiyoruz’’ diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Tiyatro
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.