17 Eylül 2020 Perşembe 10:52
Yatalak geldiği mahallede şifa buldu

Manisa’da yaşayan 56 yaşındaki Berrin Akduman, 19 yıl bel fıtığı ameliyatının ardından yatalak kaldı. 4 yıl boyunca yatağa bağımlı olan Akduman eşiyle birlikte Spil Dağı Milli Parkı’nın içinde yer alan Ayvacık Mahallesine taşındı. Yatak yaraları iyileşti, bol oksijen ona çok iyi geldi. Doğayla iç içe yaşamla birlikte yeniden emeklemeyi öğrendi, köylü de onun ayağa kalkması için seferber oldu. Berrin Akduman’ın yaşamı böyle değişti. Önce emekledi, ardından tekerlekli sandalyeye bindi, şimdi de koltuk değnekleriyle adeta koşuyor. Akduman kendisini hayata bağlayan çam ağaçlarının içindeki mahalleye hizmet etmek için de kolları sıvadı, muhtarlık seçimlerini kazanıp muhtar oldu.

BİR ANDA ŞİFALI MAHALLE OLDU

Ayvacık Mahallesinin ismi de bir anda şifalı köy olarak ünlendi. Türkiye’nin birçok yerinden mahalleye yaşamak için gelenler oldu. Yılkı atları mahallenin sokaklarında özgürce dolaşırken, temiz hava, bol oksijeni içine çekenler buradan vazgeçemedi. Pandemi döneminde de koronavirüsün görülmediği mahallede yaşayanlar ormanın içinde salgından uzak olmanın tadını çıkarıyor.

DOKTORLAR YÜRÜYEMEZSİN DEDİLER

Yaşadıklarını anlatan Berrin Akduman, doktorların yürüyemeyeceksin dediğini, ancak azmiyle yeniden ayağa kalktığını anlattı.2 çocuk annesi Berrin Akduman “2001 Ocak, 18 Ocak’ta bel fıtığı ameliyatından sonra yatalak kaldım. Bir süre Manisa’da kaldık. Ondan sonra kortizon ve şeyden dolayı yaralardan dolayı burası daha havadar diye atalarımızın anneannemlerin topraklarına geri döndüm. Buranın havası çok iyi geldi bana. Yatak yaralarından, bez yaralarından kurtulabilmek için tekrardan oturmaya, hareket etmeye başladım. Eşim çelik bir tel kurdu. Kol kaslarımı bacak kaslarımı geliştirdim. Tabi bu uzunca bir süreç aldı. Emekleme sürecinde topraktan aldığım enerji bana çok güzle şeyler kattı, yani bütün doktorlar yatalak kalacaksın dediği sürece ben asla yatalak kalmayacağım diye inat ettim ve de bunu başardım. Benim yürümemi sağlayan, şifa bulduğum köye muhtar oldum, hizmetlerimi de koşarak yerine getiriyorum, severek yapıyorum” dedi.

DIŞARIDAN GELENLER ÇOK FAZLA

3 dönemdir muhtarlık yapan Berrin Akduman, birçok kişinin buraya geldiğini söyledi. Berrin Akduman, “Ata topraklarıma sahip çıkmaya çalışıyorum, güzel bir köy, bozulsun istemiyorum. Böyle bakir kalsın istiyorum. Kanser hastamız vardı, surada şifa buldu. Çok da iyiler.Şifa bulmaya geliyorlar, çok fazla talep var.Sürekli arıyorlar hani muhtar olarak beni buluyorlar. Yardımcı olmaya çalışıyoruz. Burada kalıyorlar, barınıyorlar onlar da şifa buluyorlar. Hava olarak, sürekli bir hava sirkülasyonu var. Endemik bitkiler çok fazla, yani 41 çeşit endemik bitkilerimiz var bizim burada. Havası çok güzel, nem yok ve ormanda çam ağaçlarının içindeyiz. Sularımız öyle çok sağlıklı. Dışarıdan gelip de yerleşmek isteyenler çok fazla. Pandemi sürecinde özellikle buraya talep çok fazla arttı” diye konuştu. Ayvacık Mahallesinde yaşayan Ahmet Yer, mahallenin adını duyup yurt dışından gelenlerin olduğunu anlattı. Ahmet Yer, şunları söyledi: “3 ay ömür biçilen kişiler burada 25 senedir yaşıyorlar. Muhtarımız mesela felçti, ayağa kalktı. Şimdi bizden sağlam. Çok gelen var, yurt dışından bile gelenler var buraya. İstanbul’dan, Ankara’dan, Adapazarı’ndan doktor tavsiyesiyle buraya gelenler çok. Gel burada hep ev arıyorlar burada kiralık var mı, yok mu, pansiyon var mı yok mu? Olanlar var ama çoğu zaman dolu.” Karaciğer rahatsızlığı bulunan Aysel Er de, rahatsızlıklarının azaldığını söyledi. Aysel Er, “Bana burası çok iyi geldi, yani çok mutluyum da burada. Huzur buldum. Burada yaşamaya karar verdik, pandemiden sonra da kışı burada geçirmeyi düşünüyoruz. Şikayetlerim çok azaldı, hani öyle rahatsızlıklarım oluyordu, temiz hava bana çok iyi geldi. Yürüyüş falan yapıyorum burada” dedi. Nermin UÇTU  

Son Güncelleme: 18.09.2020 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.