Bizim yüce dinimiz okumayı emretmiş ama Peygamberimizin Hakka yürümesinden sonra Müslümanlar birbirinin canına okumuşlardır. Din kardeşleri arasında yıllarca devam eden kardeş kavgalarından binlerce Müslüman hayatını kaybetmiştir. Suriye'de ve yemen'de ölenler de öldürenler de "ALLAHU EKBER" diye bağırmaktadır. Afganistan'da, Pakistan'da camiler Şii Cami, Sünni Cami diye ikiye ayrılmış, bir taraf diğer grubun devam etiği camiye bomba atmakta ve katliam yapmaktadır.

Oysa hepimizin Kutsal Kitabı aynı, kıblesi aynı, imanı aynı,  İslamiyetin şartları aynı, Peygamberimiz aynıdır. Bizim temel kaynaklarımız Kur'an-ı Kerim ve Hadislerdir, dinimizde Ruhban Sınıfı yoktur, ibadetimizde Allah ile baş başayız. bizi böldüler, param parça ettiler, birbirimize düşman ettiler, ilim ve irfandan uzaklaştık. Ahmet Yesevi'nin yolundan ayrıldık, Maturidi sistemi yerine Eşari sitemine geçtik. Bilim toplumundan hurafe toplumuna geçtik, yabancı milletlerin kültürünü ve yaşayışını din zannetmeye başladık.

Orta Doğu toplumlarında kokuşmuş yöneticiler sayesinde Müslüman milletler Emperyalist devletler tarafından sömürülmeye ve yönetilmeye başlandı. Dünyada ilk 500 üniversite arasında sadece Türkiye'den birkaç üniversite bulunmaktadır. Allah'ın ipini bırakırsak, ilk emrini yerine getirmez isek sonuç bu olmaktadır.

ERZURUMLU İBRAHİM HAKKI HAZRETLERİ KENDİSİNİ ŞEHİRDEN KOVAN HASANKALELİ MÜSLÜMANLARA ŞÖYLE SESLENİR." UYANIN HEY HASANKALE'NİN KÖRLERİ"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.