30 Eylül 2017 Cumartesi 10:00
AK Parti Saruhanlı ilçe 6. olağan kongresi yapıldı

AK Parti Saruhanlı ilçe teşkilatının 6. Olağan Kongresine katılan AK Parti Ankara Milletvekili ve eski başbakan yardımcısı Yalçın Akdoğan dünyada tek bir girişimle bile yönetimlerin devrildiğini ancak Türkiye’de birçok olay yaşanmasına rağmen yönetimin devrilmediğini söyledi.

AK Parti Saruhanlı İlçe Teşkilatının 6. Olağan Kongresi Belediye Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongreye Eski başbakan yardımcısı AK Parti Ankara milletvekili Yalçın Akdoğan, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Murat Baybatur, Recai Berber, Uğur Aydemir, Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, partinin il, ilçe gençlik ve kadın kolları üyeleri, partililer ve STK temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın kongreye ilişkin göndermiş oldukları mesajlar okundu. Kongre kapsamında konuşma yapan Eski başbakan yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, "Siyaset niye yapılır? Yıllardır uğraşıyoruz siyaset yapmak için. Siyasetin amacı koltuk, makam, sıfat için mi bu yollara düştük? Siyaset yürek titremesiyle başlar. Bakarsınız ki Ege’de teknelerde küçücük çocuklar boğulur, dert edersiniz. Somali’de bakarsınız küçücük çocukların üzerinde açlıktan sinekler uçuşur, dert edersiniz. Arakan’da o çamurların içerisinde ölümden kaçan çocukları görürsünüz, yüreğiniz titrer. Halep’te bombalanan binaların altında kadın, yaşlı, engellilerin öldüğünü görürsünüz, yüreğiniz titrer. Ve dersiniz ki bir şeyler yapmalıyım. Bu kötü gidişatı durdurmalıyım. Kimi eliyle bir şey yapmaya çalışır, kimi diliyle. Hiçbir şey yapamayan oturur dua eder. İşte siyaset yolculuğumuz böyle bir yürek titremesiyle başladı. Dünyada kötü giden bir şeyler var. Zulüm var, haksızlık var. Türkiye’de yanlış giden bir şeyler var. 28 Şubat süreci yaşanmış. Silindir gibi toplumun üzerinden geçmişler. İşte o yürek titremesiyle biz bu yola çıktık. Siyasetin ahlaki amacı adaleti sağlamaktır. Bu kongrelerde faklı farklı arkadaşlarımız gelip gidiyor. Maddi karşılık için bunları yapmıyoruz. Ama bir manevi karşılığı vardır. Biz mesuliyet duygusuyla yapıyoruz. Hobi olsun diye değil, bir şeyleri değiştirelim diye yapıyoruz.” dedi.

AK Parti hükümetini devirmek için dönem dönem çeşitli olaylar yaşandığını belirten Akdoğan bu olaylara örnek olarak sokak gösterileri, gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonları, ses kayıtları ve kasetler, 15 Temmuz darbe girişimini örnek göstererek, "Ve hiçbirinde başarılı olunamadı. Dünyada tek bir girişimle bile yönetimler devriliyor ama Türkiye’de birçok olay yaşanmasına rağmen yönetim devrilemedi. Bu çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ise yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Teşkilatlar bu işte en çok yorulan kısımdır. Hiçbir karşılık olmadan burada görev alan arkadaşlarımız her dönem politikalarını anlatmaya çalışıyorlar ve seçim dönemlerinde çalışıyorlar. Geçmişe bakılacak olursak zor seçimlerden geçtik. Bunları hep birlikte başardık. Bu yüzden teşkilatlarımızda bu güne kadar görev almış olan arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 3 senedir Saruhanlı’da yerel hizmetleri yerine getirmeye çalışıyoruz."

“Saruhanlı 2019 doğalgaz yatırım programına girdi”

Saruhanlı’ya doğalgaz gelme işinin 2019 yılı yatırım programına alındığını kaydeden Başkan Yaralı, "2004’te hiç unutmuyorum, Saruhanlı yerlerde sürünüyor diyorduk ayağa kalkıp yürümesi koşması lazım. Gerçekten şuanda Saruhanlı koşmaya başladı. Ve biz arkasından yetişmeye çalışıyoruz. Çok ciddi bir şekilde 3 bini geçen konut sayımız var. Her biri merkezi ısıtmalarını yapmaya çalışıyorlar. Ama 2019 doğalgaz yatırım programına girdi. Biran evvel yapılıp gereksiz yatırımların önüne geçmek adına inşallah 2019 hatta mümkünse tarihin daha öne çekilmesi için çalışacağız. Bunu özellikle vatandaşlarımızın önünde belirtmek istedim. Biz yerel yöneticiyiz Saruhanlı’nın alt yapısından başladık. Kültür merkezleri,konuk,taziye evleri ve gençlerimize çocuklarımıza yaptığımız tesislere kadar üzerimize düşen vazifeleri yaptık." dedi.

“Seçimler sonucu karneyi vatandaş verecek”

Manisa’nın büyükşehir belediyesi olmasıyla birlikte bir sistem değişikliğine gidildiğini vurgulayan Başkan Yaralı şunları söyledi: "Büyükşehir olduk bir sistem değişikliğine gidildi. Sorunlar yaşadık büyükşehir belediyesinin sorumluluk alanında olan şeyler ilçe belediyelerinin üzerine kalıyor. Daha sonraki süreçlerde belki bu sıkıntılar belki biraz daha azalacak. Şunu özellikle tespit olarak söylemek istiyorum. Kırsalda 17 ilçe belediyesinin üzerinde büyük şehrin yapması gereken işlerle ilgili koordinasyon eksiklikleri var. Bu konuda vatandaşlarımız ciddi sorunlar yaşıyor. İnşallah bu sorunlar önümüzdeki seçimler sonucunda vatandaşlarımız karneyi hepimize verecekler. Elimizden gelen tüm gücümüzle ve imkanlarımız sonuna kadar kullanarak ve az imkanlarla Saruhanlı’da ilçemize bu hizmetleri yapmaya çalıştığımızı hepiniz biliyorsunuz. Yapılan hizmetlerin Saruhanlı Belediyesi bütçesiyle olmayacağına daha önceki konuşmalarımda yer verdim. Bu işte bir hikmet bir bereket var. Gerçekten Saruhanlı Belediyesi ince eleyip sık dokuyup bu yatırımları yapıyor. İnşallah 2019 seçimlerine kadar üzerimize düşen görevi bütün gayretlerimizle yapmaya çalışacağız. Saruhanlı’yı inşallah 2019 seçimlerine en iyi şekilde götüreceğiz. İlçe kongremizin Saruhanlımıza partimize hayırlı olmasını diliyorum."

AK Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Ahmet Gökmen ise, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerek ülkemize gerek ilçemize çok büyük hizmetler yaptık. Siyasetimizin merkezine insanımızı yerleştirdik. Bu davaya hizmet etmek benim için büyük onur ve gururdur. Görev sürem boyunca her zaman sizlerin yanında olmaya çalıştım. Ve gece yarıları çalan telefonumu asla cevapsız bırakmadım. Her zaman birlik beraberlik içinde el ele omuz omuza çalışmaktan yanayım. Her zaman bana olan güven ve desteğinizi boşa çıkarmadığıma inandım. Bundan sonra da güven ve desteğinizi boşa çıkarmayacağıma inanmanızı istiyorum.” dedi.

Tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Ahmet Gökmen güven tazeleyip yeniden AK Parti ilçe başkanlığına seçildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.