Özgüven eksikliği ya da fazlalığı günümüzde insanların karşılaştığı en büyük problemlerden birisidir. Bu durumun sebepleri büyük oranda çevresel ve kısmi de genetik olarak anne ve babadan aktarılmaktadır peki özgüveni standartlaştırma yolu nedir?

Özgüven kavramı içerisinde yaşanılan ülke, kültür yapısı ve sosyal değerlendirme açısından farklılık göstermektedir. Dahası aynı kültür içerisinde şehirden şehire dahi değişebilen özgüven kavramı insanların içerisinde bulunduğu duygu durumlarını olumsuz etkileyebilmektedir. Bu olumsuz etkileme kavramı insanlar üzerinde ek stres oluşturabildiği gibi bu stres bozukluğu panik atak insomnia ya da ileri durumlarda depresyon gibi sonuçlara sebep olmaktadır. Peki bu durumun çözümü nedir?

İlk olarak kişiden kişiye göre değişen özgüven kavramını belirli standartlar içerisine hapsetmemeliyiz. Özgüveni insanın nasıl davranması gerektiğindense nasıl mutlu olduklarına odaklanmaları gerekmektedir. Ancak bu odaklanmada bir problemle karşılaşıyorsanız, bir uzmana danışıp en hızlı şekilde çözüm yolu bulmanız gerekmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.