03 Mayıs 2017 Çarşamba 13:24
Tiyatro kütüphanesinden eğitim çalışmaları

Manisa’nın Salihli ilçesinde kurulan ve Ege Bölgesi’nin tek tiyatro kütüphanesi olma özelliğini taşıyan Dionysos Tiyatro Kütüphanesinde tiyatro konusunda vatandaşları bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarına devam ediliyor.

Salihli’de kurulan Dionysos Tiyatro Kütüphanesi faaliyetlerine devam ediyor. Atatürk İlkokulu yanında faaliyet gösteren kütüphanede 5-7 yaş grubundaki çocuklar için kukla gösterileri, 7-12 yaş grubu için ise uygulamalı tiyatro kursları ve 13 yaş üzeri yetişkinler için tiyatro oyunları provaları gerçekleştiriliyor. Ege Bölgesi’nin tek Tiyatro Kütüphanesi olan Dionysos Tiyatro Kütüphanesi’ndeki çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Yardımcı Doçent Doktor Pedagog Rasim Aşın, tiyatro sanatı hakkında bilgi sahibi olmak isteyen her yaştan sanatseverlere ücretsiz eğitimlerin verildiğini belirterek, “Salihli ve Sart bölgemizin tiyatro sanatının doğduğu yer olmasını halkın her kesimine anlatmak, öğretmek ve tiyatro sanatı hakkında farkındalık oluşturmak, ayrıca bölgemizdeki turizm çalışmalarına tiyatro sanatı yoluyla katkıda bulunmak amacıyla bir araya geldik. Salihli ve bölgemizin ulusal ve uluslar arası tiyatro şenlikleri ile yıl içerisinde çocuk, gençlik, kukla ve karagöz tiyatro festivalleri, tiyatro eğitim kampları yapılan bir bölge haline getirmek istiyoruz. Özellikle anaokulu ve ilkokullarda tiyatro bilinçliliğini oluşturmak amacıyla, yaş ve eğitim psikolojisi esasında pedagoji sistemlilikle nitelikli çocuk oyunlarının hazırlanarak gösterilmesi konusunda danışmanlık, eğitim, araştırma, uygulama çalışmaları yapılması konusunda bilimsel ve estetik şartların yapılmasını özendirmek için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Okullarla işbirliğine önem verdiklerini ifade eden Aşın “Özellikle 4-7 yaş grubu çocuklara, ilk kez tiyatro sanatı ile tanışacak olan çocuklara nitelikli çocuk oyunlarını izleyerek tiyatro sanatı ile tanışmalarını sağlamak ve nitelikli sanat takipçisi olmaları adına okullarla işbirliğine ayrı bir önem veriyoruz. Halk Eğitimi Merkezi bünyesindeki uygulamaları tiyatro kursları çalışmalarımızı özellikle anaokulu ve ilkokulunda eğitim gören çocuklarla birlikte yapmaya önem veriyoruz. Okullara gösteri yapmak üzere gelen çocuk tiyatrosu ekiplerinin gerek metin, gerekse sahneleme şekillerinin çocukların yaş ve eğitim seviyelerine uygun olmadıkları takdirde okul idareleri ve okul aile birliklerince engellenmesine özen gösteriyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.