02 Mayıs 2017 Salı 17:23
MHP’li başkanlar 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutladı

Manisa’da MHP’li ilçe belediye başkanları 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Manisa’nın Salihli, Turgutlu ve Alaşehir belediyelerinin Milliyetçi Hareket Partili başkanları yayımladıkları mesajlarla 3 Mayıs Türkçülük Bayramını kutladı.

“3 Mayıs Türk milletinin yeniden uyanışıdır”

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, 3 Mayıs tarihinin Türk milletinin yeniden dirilişinin ve uyanışının günü olduğunu belirterek, 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutladı.

3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Türk Milleti’nin maddi ve manevi varlığına kast edenlere karşı gösterdiği anlamlı duruşun başlangıcı olan bu kutlu tarihin, 73. yıldönümünü kutluyorum” dedi.

Son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle Türk milletinin çok ciddi ve zor günlerden geçtiğini kaydeden Başkan Kayda, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bilinmelidir ki, milletimiz tarih boyunca defalarca var olma mücadelesi vermiş, varlığını çok ağır bedeller ödeyerek korumasını bilmiştir. Türk Milliyetçileri her zaman Türk Milleti’nin birliğinin, beraberliğinin ve bölünmez bütünlüğünün savunucusu olmuş ve daima olmaya da devam edecektir. Türk milliyetçileri, yaşadıkları her devirde, bulundukları her zeminde, baskıya, zulme ve haksızlığa boyun eğmemişler, geçmişinden aldığı tarihi ve kültürel değerleri yaşatmayı görev bilmiştir. Bu açıdan her türlü saygı ve takdire layık olduklarını sahip oldukları büyük ülküyle göstermişlerdir. Biliyoruz ki, Türk milliyetçiliği Türkiye Cumhuriyetini kuran yüksek fikrin ve geleceğimize olan bağlanışın adıdır. Milli menfaatlerin ön planda tutulması, milli tez ve tercihlerin belirleyici olması, millet ve vatan değerlerinin korunması için Türk milliyetçileri üzerlerine ne düşüyorsa yapmışlar ve böylece Türk tarihinin altın sayfalarında parlayan isimler olarak yerlerini almışlardır. Türk milliyetçiliğinin büyük davasının kurucuları ve yılmaz savaşçıları olan başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş, Hüseyin Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Reha Oğuz Türkkan ve daha nice çile arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Türk Milletini çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmayı hedefleyen ve bu ülkü uğruna her türlü mücadeleye girerek, kahramanca yıllarını heba edenleri bugün rahmetle yad ediyorum. Onların yaktığı Türkçülük meşalesinin asırlar boyunca sönmeden gelecek nesillere aynı azim ve kararlılıkla aktarılması gerektiği düşüncesiyle, dünya üzerindeki bütün Türklerin 3 Mayıs Türkçüler Günü’nü kutluyorum.”

“Türk milliyetçisi vatanını karşılıksız sever”

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban da 3 Mayıs Türkçülük Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Hepimiz için büyük bir önem ve anlam taşıyan bu günde aziz milletimizi, bu ülkeyi karşılıksız seven, yüce gönüllü dava arkadaşlarımı ve bütün Türk milliyetçilerini kutluyorum. 3 Mayıs, Türk milliyetçilerinin kutlu mücadelesini anlamak başta olmak üzere, Türklüğü ve Türk ülküsünü doğru okumak, geçmişten ders alıp Türk milletinin onurlu geleceğini inşa etmek için daha çok çalışmanın önemini kavramak olarak kabul edilmelidir. Türk Milleti, ecdadını bildiği, anladığı ve unutmadığı sürece Türk-İslam Aleminin liderliğini yapabilecek gücü, kudreti ve fikriyatı kendisinde bulacaktır. Türk milletinin geleceğe damga vurması gayreti, azmi ve kararlılığıyla Milliyetçiler Gününü idrak etmenin gururu içerisindeyiz. Milliyetçiler gününün devletimize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum."

Başkan Şirin’den 3 Mayıs Türkçülük Günü Mesajı

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de, 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Şirin, mesajında, “3 Mayıs’ta Türk gençliğinin mücadele azminin, milli varlığa ve değerlere sahip çıkma bilincinin, Türk Milliyetçiliğinin siyasi ve sosyal bir harekete dönüşümüne dair temelleri atılmıştır. Hiç şüphe yok ki, bizim mücadele tarihimiz, Türklüğün zorlu mücadele tarihinin bir yansımasıdır. Bu tarih, zafer ve başarılarla dolu, bir o kadar da hüzünlü ve zorludur. Ancak her ne olursa olsun Türk Milliyetçileri, Türkiye Cumhuriyeti ve Türklük sevdasından vazgeçmemişlerdir. O açıdan bu önemli tarihi kavramak Türk’ün çilesi başta olmak üzere, şanlı Türk tarihini ve Türk Dünyası’nı doğru anlamak demektir. 3 Mayıs’ı anlamak, geçmişten ders alıp Türk Milleti’nin onurlu geleceğini inşaa etmek adına daha çok çalışmanın önemini kavramak demektir. İşte bu minvalde bizler de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Biz doğrudan doğruya milletseveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimiz’in dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur’ sözünden hareketle, Türk Milleti’nin ilelebet yaşaması adına elimizden gelen gayreti gösterdik, göstermeye de devam edeceğiz. Çünkü hem birer yönetici hem de birer vatandaş olarak üzerimizde büyük bir sorumluluk bulunmaktadır. Vatansever ve sağduyulu bireylerine her daim ihtiyacı olan yurdumuzda, bu güzel toprakları karşılıksız sevenler olarak, geçmişte kimimizin canıyla, kimimizin kanıyla ödediği vatan borcunu halka hizmet yaparak ödemekle mükellefiz. 10 asrı aşkındır, bu topraklara gelerek atalarımızın ve şehitlerimizin kanlarıyla vatan yaptığımız, kardeşçe yaşadığımız Türkün son yurdunda bizi birbirine düşman etmeye çalışan mihraklara karşı dün olduğu gibi bugün de yarın da biriz, birlikteyiz. Gayesi Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü sağlamak olan, bizlere bu günleri vaat eden aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Bizler, geleceğimize ışık tutan liderlerimizi bir taraftan rahmet ve şükranla anarken, diğer taraftan da onların inançları, idealleri uğruna çektiği çileleri unutmuyor, her daim hatırlıyoruz. Bu vesileyle 3 Mayıs Türkçülük Günü asırlar boyu sürecek olan Türklük Ülküsü’nü ilmiyle, fikriyle, hayatıyla bugünlere taşıyan tüm ülkü devlerini, isimsiz kahramanlarını, rahmet ve minnetle anıyorum. İnançları ve ideallerinin ışığıyla aydınlandığımız, asırlar boyu sürecek olan Türklük Ülküsü’nü ilmiyle, fikriyle, hayatıyla bugünlere taşıyan tüm ülkü devlerini, isimsiz kahramanları rahmet ve minnetle anıyor; 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü kutluyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.