12 Mayıs 2017 Cuma 17:36
Başkan Ergün’den Sarıgöl’e 47 milyonluk altyapı müjdesi

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Sarıgöl’de hayata geçirilen hizmetlerin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Başkan Ergün, MASKİ’nin ilçeye kazandırdığı hizmetlere de değinerek 2017 yılında sadece MASKİ’nin Sarıgöl’e 47 milyon liralık yatırım yapacağını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Sarıgöl’e kazandırılan hizmetlerin açılış ve temel atmaları, görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Başkan Selçuk’tan teşekkür

Törende açılış konuşması yapan Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, MASKİ’nin ilçe için çok önemli ve başarılı çalışmalar yaptığını söyledi. Başkan Selçuk, “İlçemizin merkezinde yer alan 4 Eylül, Şehit Esin Akay, Tırazlar, Halis Selçuk, Alaşehir ve Hükümet Caddelerimizde kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarımız MASKİ tarafından yenilendi. Hattın mevcut olmadığı cadde ve sokaklarımızda ise sıfırdan şebeke döşeme çalışmaları gerçekleştirildi. Aynı şekilde mahallelerimizde yapılan hizmetlerle yerleşim yerlerimiz daha sağlıklı, daha yaşanabilir hale geldi. İlçemize yapılan bu güzel hizmetler için başta değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün olmak üzere, MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. El ele daha da güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

72 kilometrelik altyapı yenilemesinde sona yaklaşıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Genel Müdürlüğü’nün ilçede hayata geçirdiği yatırımlara ve maliyetlerine ilişkin bilgiler vererek, Sarıgöl halkına MASKİ’nin hizmetlerini anlattı. 95 Mahalle Projesi kapsamında ilçedeki 5 mahallede altyapı dönüşümünde son mahalleye geldiklerini ifade eden Ergün, “Sarıgöl ilçemizde de Baharlar, Dindarlı, Güneydamları ve Yukarıkoçaklar mahallerimizin altyapı çalışmalarını tamamladık. Şeyhdavutlar mahallemizde de birkaç gün içinde çalışmaları başlatıyoruz. Bu mahallemizdeki çalışma da tamamlanınca 32 bin 500 metre içme suyu, 39 bin 400 metre kanalizasyon hattı yapmış olacağız” diye konuştu.

Yeni projeyle 27 milyonluk altyapı yatırımı daha yolda

Bu mahallelerde ayrıca, 10 adet fosseptik ve 2 adet paket atıksu arıtma tesisi inşa edeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Ergün, ikinci büyük altyapı projesi olan 130 Mahalle Projesi’yle dönüşümün devam edeceğini belirtti. Proje kapsamında toplamda 27 milyonluk bir yatırım yapılacağını söyleyen Ergün, “Sarıgöl ilçemizin Afşar, Günyaka, Kahramanlar, Karacaali, Kızılçukur, Tırazlar, Yeşiltepe ve Ziyanlar mahallelerimize kanalizasyon, içme suyu hattı, 3 adet içme suyu deposu, 10 adet fosseptik ve 1 tane de paket arıtma tesisi kazandıracağız. Vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” diyerek kürsüden yapılacak çalışmaların müjdesini verdi.

İlçeye atıksu arıtma tesisi kazandırılacak

Bereketli Gediz ve Bakırçay’ı atıksu kirliliğinden arındırarak gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için el birliğiyle çalıştıklarını söyleyen Ergün; MASKİ tarafından bitme aşamasına gelen Manisa merkez, Turgutlu, Gördes ve Soma’daki atık su arıtma tesislerine de değindi. Başkan Ergün, dünyaca ünlü Sultani üzümün başkenti konumundaki Sarıgöl’ün de atıksu kirliliğinden temizlenmesi için ilçeye, 10 milyon liralık yatırım bedeline sahip bir atıksu arıtma tesisi kazandıracaklarını da söyledi.

Hedef 47 milyon TL

2016 yılında MASKİ tarafından ilçeye 4 milyon 400 bin liralık yatırım yapıldığının altını çizen Ergün, bu yılki yatırım hedeflerinin tamı tamına 47 milyon 747 bin lira olduğunu söyleyerek, “Sarıgöl’de yaşayan kardeşlerim daha temiz bir çevrede, daha güzel bir ortamda yaşamayı fazlasıyla hak ediyor. Helali hoş olsun” dedi. Hem Büyükşehir Belediyesi hem de MASKİ’nin ilçeye yatırımlarının süreceğini ifade eden Ergün, “Bizler milletin hizmetkarıyız. Sarıgöl’e, Manisa’ya hizmet sevdamız hiç bitmeyecek” diyerek, açılışı ve temel atma töreni gerçekleştirilecek olan tüm hizmetlerin ilçeye hayırlı olması dilekleriyle konuşmasını sonlandırdı. Konuşmaların ardından açılışı yapılan ve temeli atılan tüm hizmetlerin hayırlı olması için dualar okunarak, protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesimi gerçekleştirildi.

Sarıgöl Hükümet Konağı Meydanı’nda gerçekleştirilen ‘6 Temel Atma 22 Açılış’ törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, eşi Nevra Selçuk, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Kula Belediye Başkan Vekili Vedat Yılmaz, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Şehnaz Başaran, Burak Aslay, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir ve MASKİ daire başkanları, MHP İlçe Başkanı Ahmet Buldanlı, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Balaban, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.