Cemiyetin noksanlıklarının giderilmesi, insanlarının ve kurumlarının daha iyi şartlarda yaşaması ve hizmet vermesi için bazı kimseler bazı yerlerde bir araya gelip birliktelik oluşturabilirler. Manisamızda da bir takım insanın bir araya gelerek oluşturduğu Manisa Sevgi ve Dostluk Cemiyeti olarak adlandırılan bir topluluk bulunmaktadır. Kısa adı Mados olan bu topluluk öncelikli olarak bulunduğu şehre hizmet etmeyi amaçlamaktadır. 10 mayıs 2023 tarihinde yapılacak faaliyetler için aşağıdaki grubu tanıtan bir basın bildirisi yayınlamıştır ki onu aşağıda sizlerle paylaşıyorum.

Mados Bildiri

     Manisa Sevgi ve Dostluk Derneği 2018 yılının sonlarında kurulduğunda belirli ideallerle yola çıkmıştı.

    Bu idealler, Yunus’un sevelim sevilelim bu dünya kimseye kalmaz dediği gibi, kendimizden başlayıp çevremizi ve şehrimizi saran oradan ülkemize ulaşan insanlığın nezih ve faydalı unsurları olan, birbirine faydalı olma, yardımlaşma, noksanları tamamlama benzeri gönül değerleriydi. 

    Çünkü, bu oluşum gönüllülük üzere kurulmuş, siyasî, ticari, mevki, makam ve benzeri beklenti içinde olmayıp, çevresine kentine, vatanına, milletine, kültürüne, nasıl faydalı olabilirim düşüncesine sahip,  konumunda uzmanlaşmış kimselerin birlikteliğidir. Aramızdaki iyiniyetli farklı görüş ve düşünceleri olan kişiler  bizim  kuvvet kaynağımız olup, farklı hayat görüş ve fikirlerine sahip olanlara karşı hoşgörülü, uyumlu ve saygılıdırlar. Bizler tüm partilere kamu - özel  kurum ve kuruluşlara eşit mesâfede olup herhangi menfaat kaygımız bulunmamaktaydı. 

     Bu, belirli resmi kalıplardan uzak fakat ilkeli cemiyet, kuruluşundan itibaren, konusunda uzman kişilerle pek çok toplantılar, sunumlar ve konferanslar yaptı. Çeşitli projeler üzerinde yoğunlaştı. Ve güçlü bir sivil yapı haline geldi. Fakat 2020 yılının başında meydana gelen Pandemi ile birlikte diğer sivil toplum kuruluşları gibi, faaliyetlere ara vermek zorunda kaldık ancak, biribirimizle iletişimlerimizi  devam ettirdik. Bu durgunluk hali  2022 yılının ikinci yarısından itibaren yapılan hamlelerle  fikirden icraata geçmeye başladı.  

   Bizler Mados olarak,   şehrimize, vatanımıza, milletimize, lisanımıza ve kültürümüze sahip çıkarak, düşünce, fikir ve proje üretip, faaliyete geçirmek üzere kavileşmiş kimseleriz. Bunun için kamu veya özel kurum ve kuruluşlarla yardımlaşma ve işbirliği halinde olmak niyetinde ve doğruyu, olumluyu bulma adına bıkmadan usanmadan çalışıp hizmet etmek ve  iyi işlere ışık tutmak, destek olmak azmindeyiz.  Çünkü hedefimiz ve niyetimiz, cemiyetin irtifasını yükseltmek üzerinedir. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.