03 Ekim 2017 Salı 17:40
Soma’da su taşkınlarına karşı önlem

MASKİ Genel Müdürlüğü, Soma ilçe merkezinde su taşkınlarına geçit vermemek için 7 buçuk kilometrelik yağmursuyu hattı döşeme işi için ilk etap çalışmasına başladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, ilçelerin altyapı dönüşümü için yoğun mesaisine devam ediyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında Soma ilçe merkezinde ilk etap yağmursuyu hattı döşeme çalışmasına başlandı. 2 buçuk kilometre uzunluğundaki hat sayesinde ilçe merkezinde yaşanan taşkın manzaralarına ilk neşter vurulacak. Kent çevresine kuşaklama yapılacak olan yağmursuyu çalışması için de ihaleye çıkıldı.Proje kapsamında, 5 kilometrelik hatta ihalenin sonuçlanmasının ardından çalışmalara başlanacak. İlçe merkezinde toplamda, 7 buçuk kilometre uzunluğunda döşenecek hat sayesinde Soma ilçe merkezindeki su taşkınlarına kalıcı çözüm üretilecek.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Soma ilçe merkezinde başlayan yağmursuyu hattı döşeme çalışmasının kısa sürede tamamlanacağını ifade ederek, “İl genelinde hayata geçirdiğimiz projelerimizle vatandaşlarımızın yıllardır yaşadıkları taşkın sıkıntılarına son veriyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanımız Cengiz Ergün’ün liderliğinde il genelinde su taşkınlarına geçit vermemek için projelerimizi birer birer hayata geçiriyoruz. Bu noktadan hareketle Soma ilçe merkezinde başladığımız yağmursuyu hattı döşeme çalışmamızın hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.