07 Ekim 2017 Cumartesi 15:32
’Sevgilime Göz Kulak Ol’ kimsesizler için sahnelendi

Manisa Büyükşehir Belediyesinin aylık kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında “Sevgilime Göz Kulak Ol” adlı tiyatro oyunu Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Manisa Şubesi yararına sahne aldı.

Ünlü sanatçıların sahne aldığı “Sevgilime Göz Kulak Ol” adlı tiyatro oyunu Manisa’da perde açtı. Kültür Merkezi Lale Salonu’nda sahnelenen oyunu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Burak Aslay ve Şehnaz Başaran, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Daire Başkanları ile çok sayıda tiyatro sever ilgiyle takip etti. Komedinin hareketli bir türü olan “fars”ın usta kalemi Georges Feydau tarafından kaleme alınan oyun 1900’lerin başında, güzel, çapkın, neşeli Amelie’nin ve hayranlarının öyküsünü anlatıyor. Haldun Dormen’in yönettiği Aydan Şener, İsmail Düvenci, Ferdi Akarnur gibi birçok usta ismin sahne aldığı oyun izleyiciler tarafından büyük beğeni aldı. Oyunun sonunda sahneye davet edilen Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu ve Kültür Dairesi Başkanı Ergun Aksoy, usta oyuncuları performansından dolayı tebrik ederek, çiçek ve Manisa’ya özgü ürünlerin yer aldığı çantayı takdim etti. Oyunun sonunda sahneye davet edilen Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Manisa Şubesi Başkanı Canan Balatlı, düzenlenen tiyatro oyunun gelirinin derneklerine bağışlanması nedeniyle memnuniyetini paylaşarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

"Türkiye’de başka bir örneği yok"

Manisa’da olmaktan duydukları mutluluğu dile getiren usta oyuncular Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla tiyatro gelirlerinin kamu yararına çalışan derneklere bağışlanması nedeniyle de memnuniyetlerini paylaştı. Ünlü tiyatro sanatçısı Ferdi Akarnur, Türkiye’de bunun bir örneğinin de olmadığının altını çizerek, ”Hakikatten mükemmel bir şey. Manisa ayakta alkışlanacak bir yer. Her ay bir tiyatro oyunu sahne alıyor. Türkiye’de hiçbir belediye bunu yapmıyor. Kutluyoruz, destekliyoruz. Belediye başkanımıza selamlarımızı iletiyoruz. Şehircilik olarak da Manisa eskiye göre daha farklı. Manisa’nın eski halini de biliyorum. Ona göre müthiş bir gelişme var. İyi bir başkanınınız var, bence kaybetmeyin” ifadelerinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.