04 Ekim 2017 Çarşamba 12:42
Saruhanlı Belediyesinden sokak hayvanlarına şefkat eli

Saruhanlı Belediyesi tarafından 2004 yılında hizmete açılan geçici hayvan bakım evinde, sokaklardan alınan ayda ortalama 25 sahipsiz ve başıboş köpek kısırlaştırılıp, kayıt altına alındıktan sonra kanun gereği tekrar doğal ortamına geri bırakılıyor.

Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, 4 Ekim Hayvanları Koruma günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, can dostlarımız olan sokak hayvanları ile ilgili 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nda belirtilen mevzuatlar çerçevesinde 13 yıldan bu yana özverili bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Bu kapsamda sokakta görülen başıboş bir köpeğin görevliler tarafından alınıp belediye bakım evine götürüldüğünü ifade eden Yaralı, bu aşamadan sonra yürütülen çalışmaları şöyle açıkladı: "Hasta, yaralı ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarını bakım evine alıp, burada tıbbı tedavilerini yapıyoruz. Daha sonra kısırlaştırma, işaretleme ve aşılama işlemini tamamladığımız bu hayvanları kayıt altına aldıktan sonra hayvanseverlere sahiplendirmeye çalışıyoruz. Sahiplenilmeyen hayvanları ise kanun gereği aldığımız adrese, doğal ortamına geri bırakıyoruz. Yine aynı kanuna göre sokak hayvanlarının barınakta tutulmaları, alındıkları adresten başka bir adrese veya yaban hayatı yaşam alanlarına bırakılması yasak. Biz de kanunlar neyi gerektiriyorsa aynen uyguluyoruz"

Başkan Yaralı, sokak hayvanlarının barınakta kaldıkları süre boyunca en iyi şekilde bakımlarının yapıldığını, sokağa tekrar bırakılan hayvanlar için de ilçenin belirli noktalarına beslenme odakları yerleştirdiklerini ve bu odaklara düzenli olarak mama ve su bırakıldığını kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.