04 Ekim 2017 Çarşamba 17:54
Salihli Belediyesi aşure geleneğini sürdürdü

Salihli Belediyesi Muharrem ayı sebebiyle Kent Meydanı’nda 3 bin kişiye aşure dağıttı.

Salihli Belediyesi aşure geleneğini bu yılda sürdürdü. Muharrem ayı münasebetiyle 2015 yılından beridir süregelen aşure geleneğini bu yılda devam ettiren Salihli Belediyesi, vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Etkinlikte Belediye Başkanı Zeki Kayda, aşureyi kendi elleriyle vatandaşlara ikram etti. Belediye olarak Muharrem ayı nedeniyle geleneksel Aşure günü düzenlediklerini söyleyen Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Göreve geldiğimiz yaklaşık 3 buçuk yıllık süre zarfında birlik ve beraberlik ile Salihli’nin yüzünü, kimliğini değiştirerek, kente bir vizyon kattık. Bu çerçevede Salihli halkımız neler yaptığımızı görüyor. Söz verdiğimiz projeleri günlük hayatta görüyor, yaşıyorsunuz. Biz yaptığımız çalışmalarla Salihli’nin dinamitlerini harekete geçirdik.” dedi. Başkan Kayda, “Geleneksel aşure etkinliğimizde sizlerle yine bir araya geldik. Cenab-ı Allah birlik, beraberliğimizi bozmasın. Allah kabul etsin, hayırlı olsun. Birlik ve beraberlik içersinde olduğumuz sürece Salihli’ye hizmete hep beraber devam edeceğiz. Milliyetçilerin, ülkücülerin işbaşına geldiğinde nasıl iş yaptığını, Salihli, Manisa ve tüm Türkiye’ye gösterdik. Salihli için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Yapılan duanın ardından aşure dağıtımı için kazanın başına geçen Başkan Zeki Kayda, 2 aşure kazanının kapağını açınca aşçılar tarafından kazanlara yapılan “Sevdamız Salihli” ve Ay-Yıldız bayrak motifi ile karşılaştı. Kepçeyi eline alan Başkan Kayda, vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Salihli Belediyesi Bizim Ev Sosyal Tesisleri aşçıları tarafından hazırlanan 3 bin kişilik aşure, Kent Meydanı’nda vatandaşlara ikram edildi.

Düzenlenen aşure etkinliğine Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda’nın yanı sıra, Başkan Yardımcıları Nuri Kaya, Mahmut Süreyya Karaoğlu, Büyükşehir Salihli Koordinatörü Ali Rıza Ünveren, MHP İlçe Başkanı Mehmet Akın ve yönetimi, belediye daire müdürleri ile belediye personeli, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.