03 Ekim 2017 Salı 14:46
(Özel haber) Spil’de yılbaşı yoğunluğu başladı

Manisa’nın bin 517 metre yüksekliğindeki Spil Dağı’nda yılbaşı yoğunluğu başladı. Manisa’ya 24 kilometre, İzmir’e ise 50 kilometre uzaklıkta yer alan, köklü tarihi geçmişi, mitolojik anıları ve zengin bitki çeşitliliğiyle insanı etkileyen Spil Dağı Milli Parkı’nda konaklamak isteyenler, orman köşklerine yoğun ilgi gösteriyor. Son yıllarda özellikle kanser hastalarının da tercih ettiği Spil Dağı, sağlık alanında da çekim merkezi olmaya aday.

Şehrin stresinden ve karmaşasından uzak, doğanın içinde dinlenmek isteyenlerin birbirinden bağımsız evlerde konaklayabilecekleri ekolojik bir yaşam alanı Spil Dağı Milli Parkı Orman Köşkleri’nde yılbaşı yoğunluğu şimdiden başladı. Temiz havası, Yılkı atları ve özellikle kış mevsiminde yağan kar sonrası tatilcilerin gözdesi haline gelen Spil Dağı’nda yılbaşını geçirmek isteyenler, yaklaşık 3 aylık bir süre olmasına rağmen orman köşklerine şimdiden yoğun ilgi gösteriyor. 42 adet evin bulunduğu bölgede, 2+1 evlerde son 20 gün içerisinde rezervasyonlarının dolduğu belirtilirken, 1+1’lerin rezervasyonlarının sürdüğü öğrenildi. Spil Orman Köşkleri İşletmesi Müdür Yardımcısı Baran Akdeniz, “Burada toplamda 42 adet kır evimiz mevcut. Bu kır evlerinin arasında 1+1, 2+1 ve delux olmak üzere 3 çeşit evimiz bulunuyor. Daha çok Batı bölgelerinden, şehir stresi ve iş yoğunluğun olduğu yerlerde yaşayan insanlar tercih ediyor. İnsanlar kafa dinlemek için yer arıyor. Burası da düşündükleri ortama en uygun yer. İnsanlar buraya geldiklerinde hem oksijen hem de doğal güzellikleri bir arada yaşıyor. İstanbul ve İzmir’den ziyaretçilerimiz oluyor. Manisa’dan gelen sayısı ise daha az. Bu dönemde doluluk oranlarımız hafta içi yüzde 25 ile 40 arası değişiyor. Tabi her zaman aynı olmuyor. Bazen yüzde 100 dolu olduğu zamanlar da yaşanıyor. Hafta sonu ise yüzde 100’e yakın bir doluluk oranımız var. Özel günler için çok öncesinden rezervasyon edilmezse yerimiz kalmayabilir. Örneğin şu anda yaklaşık 3 ay olmasına rağmen yılbaşında 2+1 evlerimiz tamamen doldu. İnsanlar, kişi sınırlamasının olmamasından dolayı tercih ediyorlar. Burada doğa gezisi yapılabilir. Yangın gözetleme kulesinden hem Manisa’yı hem de İzmir’in bir kısmını görebilirler. Endemik bitki türleri olarak, Manisa Lalesi, Spil Dikeni gibi çok çeşitli türler bulunuyor” dedi.

Kanser hastaları tercih ediyor

Özellikle son zamanlarda kanser hastalarının Spil Dağı’nı tercih etmeye başladığını aktaran Akdeniz, “Hastalar geldiklerinde birkaç gün yerine, 15-20 gün kalıyorlar. Oksijen bolluğundan dolayı doktorlarının burayı tavsiye ettiklerini söylüyorlar. Burada 10 gün kalan hastaların kan değerlerinin yükseldiği görülüyor. Bir yandan hastaneye gidiyorlar, bir yandan da burada doğa ile iç içe yaşıyorlar” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.