10 Ekim 2017 Salı 16:16
Eğitim-Bir-Sen Turgutlu’da İstişare Toplantısında buluştu

Eğitim-Bir-Sen Turgutlu İlçe Temsilciliği tarafından İş Yeri Temsilcileri İstişare toplantısı düzenledi.

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Eğitim-Bir-Sen Turgutlu İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen sene başı İşyeri Temsilcileri istişare toplantısına katıldı. Turgutlu Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Öner,“Eğitim-Bir-Sen’in farkı, dayatılan verili sendikal anlayışı ve sınırları reddedip, medeniyet değerlerimizden beslenen, milletin iradesine değer veren, milletle birlikte yürüyen, özgün ve özgür bir sendikacılığı bu topraklarla tanıştırmasıdır. Bizim sendikacılığımız hem kitabın gereklerine hem de hayatın gerçeklerine yaslanıyor.”dedi.

Eğitim sendikası olarak 25 yıldır mücadele verdiklerini vurgulayan Öner, “Üye kaydı için gittiği okullarda yöneticileri içeri sokulmayan Eğitim-Bir-Sen bugün 7 kıtayı, 196 ülkeyi mücavir alan olarak belirlemiş durumdadır. Sadece tepki veren değil, teklif üreten, sorunlarla beslenmeyen, çözümlerle güçlenen bir sendikayız. Sorunları alt alta sıralamıyoruz. Çözümleri yan yana koyuyoruz. Bizim sendikal anlayışımızda yanlışa itiraz etmek yetmez, doğruyu teklif etmek de gerekir. Bizim sendikal anlayışımızda haksızlığı, adaletsizliği tespit etmek yetmez, adil olanı, hak olanı tesis etmek de gerekir. Hizmet ürettiğimiz alanlarla ilgili eleştirirken, geliştirmeyi; teklif ederken, üretmeyi; tepki verirken, tahrip etmemeyi önceledik. ‘İçe, işe, dışa’ şeklinde üç yolculuğumuz olacak demiştik. İçe yolculuk demiştik. Teşkilat eğitimlerimizi yaptık ve bu eğitimlerimize devam ediyoruz. Sendika eğitim formatörlerimizi oluşturduk. İşyeri temsilcilerimizin eğitimlerini gerçekleştirdik. Çok önemli aşamalar kaydettik. Saflarımızı sıklaştırmayı, fikri ve fiili tahkimatı sürdürüyoruz. İşe yolculuk demiştik: İşe yolculukta, yol gösteren, yol açan, yol alan bir sendika olarak çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

Kadınlar komisyonunun çalışmalarını önemsediklerini ve her konuda tam destek olmaya çalıştıklarını dile getiren Öner,“Dünya ölçeğinde her gün dejenerasyonun oraya buraya savurduğu gençliğe umut olacak örgütlülüğünüz bizim için de bir umut kaynağıdır. Eğitim-Bir-Sen, emeği, kendi medeniyet kodlarıyla tanımlarken, insanı bir bütün olarak görerek, örgütlülüğü ve dolayısıyla gücü nispetinde insanın sömürülmesinin önüne geçme derdindedir” diye konuştu.

Turgutlu teşkilatında birlik, beraberlik ve emeğin ilmek ilmek örülmüş resmini gördüğünü, dile getiren Öner, "Bu fotoğrafın mimarı olan başta İlçe Temsilcimiz Hasan Tanrıkulu olmak üzere, Yönetim Kurulunu, Kadınlar Komisyonumuzu ve Genç Memur-Sen teşkilatımızı tebrik ediyorum" dedi.

Eğitim-Bir-Sen Turgutlu İlçe Temsilcisi Hasan Tanrıkulu ise yaptığı konuşmada, "Öncelikle davetimize icabet ederek bizleri yalnız bırakmayan siz İşyeri Temsilcilerimize ve başta Şube başkanımız Mesut Öner olmak üzere Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Biz birlikte güçlüyüz.”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.