11 Ekim 2017 Çarşamba 15:24
Sabuncubeli Tüneli’nde İzmir’den sonra Manisa da ışığı gördü

Manisa İl Koordinasyon Toplantısında konuşan Karayolları Genel Müdürlüğü İzmir 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, 9 Eylül’de İzmir’den Manisa’ya doğru kazı çalışmalarının tamamlandığı Sabuncubeli Tüneli’nde Manisa’dan İzmir yönüne doğru da tünel açma işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

Manisa İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Manisa Vali Vekili Ünal Çakıcı başkanlığında yenilenen Şehzadeler Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in Ankara’da olması nedeniyle toplantıya başkanlık eden Vali Vekili Ünal Çakıcı, Manisa genelindeki yürütülen 368 projeden bahsederek, “İlde devam eden projelerin toplam tutarı 4 milyar 30 milyon TL gibi oldukça yüksek bir rakam. Bu projeler için toplam 714 milyon TL ödenek ayrılmış olduğu anlaşılıyor. 3. dönem sonu itibariyle de 548 milyon TL’nin harcaması yapıldı ve nakdi gerçekleşme yüzde 77 olarak raporlanmış durumda. Dönem sonu itibariyle bu projelerin 49’u tamamlandığını 235’inin de devam ettiğini görüyoruz. 38 projemiz ise ihale aşamasında. 46 projemize ise henüz başlanılmadığı anlaşılıyor. Yatırımcı kuruluşlarımızın yılın son döneminde daha gayretli çalışmalarını, kendilerine ayrılan ödenekleri kullanmalarını istirham ediyoruz. Koordinasyon ve işbirliğinden dolayı da herkese teşekkür ediyor ve işbirliğinin devamını diliyorum” dedi.

Bölge müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Karayolları Genel Müdürlüğü İzmir 2. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu ise “Sabuncubeli Tüneli’nde 8 Eylül’ü 9 Eylül’e bağlayan gece İzmir’den Manisa istikametine olan tüpte kazıyı bitirip ışık gördü töreni yapmıştık. 29 Eylül’de de Manisa’dan İzmir istikametini bitirerek kazı işlemlerini tamamladık. Artık Sabuncubeli Tüneli’nde her iki tüpte de kazı işlemleri bitmiş oldu. Diğer işlemlere devam ediyoruz. Bunun haricinde diğer işlerimize de devam ediyoruz. Mevsim itibariyle önemli bir sıkıntımız yok ama artık sezonun sonuna geliyoruz” şeklinde konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün derelerde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Burak Aslay ise şunları söyledi:

“Şu ana kadar 122 mahallede DSİ Bölge Müdürlüğümüzün sorumluluğu dışında kalan mahallelerde 122 dere ıslahı çalışmalarını gerçekleştirdik. 54 mahallemizi de plan kapsamına aldık. 200 kilometre dere temizlik çalışması yaptık. Bu 54 mahallemizde de 70 kilometrelik dere ıslah çalışması yapacağız. DSİ Bölge Müdürlüğümüzle birlikte sürekli koordinasyon halindeyiz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.