12 Ekim 2017 Perşembe 18:46
Manisa’da %50 hibe desteği anlatıldı

Manisa’nın Salihli ilçesinde üreticiler, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi ve hibe başvuruları konusunda bilgilendirildi. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Sardes Konferans Salonu ve Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında üreticiler ise %50 hibe destekleri konusunda Manisa İl Tarım Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Şahin Abacı tarafından bilgilendirildi.

Hibe destek başvurularının başladığına dikkat çeken Abacı, başvuruların ise 11 Aralık’ta sona ereceğini söyledi. Gerçek, tüzel kişiler ve tarımsal amaçlı kooperatifler ile üretici birliklerinin başvurabileceğini belirten Abacı, kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularında en az 30 bin, en fazla ise 500 bin lira hibe desteğinin verileceğini söyledi

Gelirinin % 60 tarımdan elde eden Salihli için tarımsal desteklerin çok önemli olduğunu ifade eden Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel “Çiftçilerimiz ve üreticilerimizin Devlet tarafından mutlaka desteklenmesi gerekmektedir” dedi.

Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy ise yatırım yapacak olanlar için Kırsal Kalkınma Desteklerinin çok önemli olduğuna değindi. Aksoy “Tarıma dayalı ekonominin rekabet gücünün yükseltilmesi, gelir ve istihdam imkânlarının artırılması ve çeşitlendirilmesi için bu fırsatlardan yararlanmak isteyen tüm yatırımcılar, hibe desteği için 11 Aralık’a kadar mutlaka başvurularını yapmalıdır” açıklamasını yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.