11 Ekim 2017 Çarşamba 16:44
Manisa’da 4 okul için yıkım kararı alındı

Manisa merkez ve ilçelerinde depreme dayanıksız olduğu tespit edilen okullar bir bir yıkılıp yerine yenisi inşa edilecek. Yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı uzman heyetinin yaptığı incelemeler sonucunda bin 130 okuldan il genelinde 8 okulun riskli olarak tespit edildiğini belirtti. Özdağ, “Bu okullardan 4’ü yıkılarak yerine yenisi inşa edilecek, 3 okulla ilgili öğrenci sayısının az olması nedeniyle Manisa İl Müdürlüğümüzden görüş bekleniyor, bir okulla ilgili ise deprem tahkiki sonucunun gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişlerinin yaptıkları incelemeler sonucunda Manisa merkez ve ilçelerinde depreme karşı dayanıksız olduğu tespit edilen okulların yıkılarak yeniden inşa edileceğini ve öğrencilerin güven içinde öğrenim gördüğü eğitim yuvaları haline getirileceğini belirtti. Konuyla ilgili yapılan incelemeler neticesinde 8 okulun tespit edilerek 2017 yılı temel eğitim kurumları yapım programına alınmasının teklif edildiğini kaydeden Özdağ, “Bu okullardan Akhisar Çamönü Ertuğrul Özçubukçu İlkokulu, Kırkağaç Edip Bayat İlkokulu, Yunusemre Muradiye Cumhuriyet İlkokulu ve Saruhanlı Azimli İlkokulu ile ilgili olarak yıkım kararı alınarak yerine yeni binaların yapılmasına kararı verilmiştir. Yine bu okullarımızdan Selendi Atatürk İlkokulu, Şehzadeler Karaağaçlı İlkokulu ve Turgutlu Çıkrıkçı Yaşar Kazimet Aybars Ortaokulu ile ilgili öğrenci sayısının az olması nedeniyle Manisa Milli Eğitim İl Müdürlüğü görüşü beklenmekte, Akhisar Vehbi Bakırlıoğlu İlkokulu ilgili de deprem sonucu raporu beklenmektedir. Arzu ederiz ki afatlar hiç yaşanmasın ama deprem Türkiye’nin kaçınılmaz bir gerçeği. Bu kapsamda okullarımızı depremlere dayanıklı hale getiriyoruz. Artık Manisa merkez ve ilçelerinde eski ve depreme dayanıksız okul kalmayacak. Öğrencilerimiz yeniden inşa ettiğimiz güçlü okullarımızda güven içinde eğitimlerine devam edecek” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.