09 Ekim 2017 Pazartesi 17:27
Eğitim-Bir-Sen taleplerini iletti

Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner ve yönetimi yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek hem hayırlı olsun dileklerini hem de taleplerini içeren dosyayı iletti.

Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner beraberinde Şube Başkan Vekili Mehmet Akış, Şube Başkan Yardımcıları Mehtap Şirin, Aziz Bulut, Metin Gençay, Halil Kallat, Ahmet Yasav ve Eğitim-Bir-Sen Yunusemre İlçe Temsilcisi Mustafa Dilbaz ile birlikte Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Bürolarda görev yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaret programına Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş’a hayırlı olsun temennileri ve merkez ilçelere ait araştırma raporunu sunarak başlayan Öner, ”Üye için, ülke için, insanlık için çalışmaya, ter dökmeye; örgütlenmeyi artırmaya, bereket ve heybeti büyütmeye, kurumsallaşmaya ve markalaşmaya, önde olmaya, örnek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Eğitim-Bir-Sen’in, sendikacılık tarihinin miladı, sendikal tarihte yeni bir çağ başlatan fetih hareketi olduğunu kaydeden Öner, “Sendikal tarih, Eğitim-Bir-Sen’le birlikte yeni bir eşik kazanmıştır. Hem Türkiye hem de dünya ölçeğinde, vizyon, misyon ve aksiyon itibarıyla sendikacılığın tanımı yeniden yazılmaya başlanmıştır. Maaş telaşına odaklanıp gayrısına kör kesilen, ‘bencil’ ve ‘bireyci’ bakış, sendikacılık literatürümüzde hiç olmadı. Dolayısıyla sendikal sorumluluklar kadar, ülkemize, bölgemize ve dünyaya; milletimize, ümmete ve insanlığa dair sorumluluklar da yüklenmek zorundayız. Biz tam da bunu yapıyoruz. Maaş/ücret/özlük haklarını artırma mücadelesi verirken, sosyal ve demokratik haklar için gayret gösterirken nasıl sendikacılığın hakkını veriyorsak; zulümlere sesimizi yükseltip, mazlumlara yardım eli uzatırken de sendikacılığın hakkını veriyoruz. Sadece büyük değil, etkili ve nitelikli bir sendikayız” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Dernekbaş, ”İlimizde eğitim öğretime genel anlamda sorunsuz bir şekilde başladık. Tam gün eğitime geçiş amacıyla çalışmalarımız hızla devam ediyor. Problemlerin ve sorunların çözümünde tüm paydaşlardan destek almaya çalışıyoruz. Sorunlara ortak çözüm bulabilmek adına gayret gösteriyoruz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü bürolarını tek tek ziyaret ederek çalışanların sorunlarını dinleyen Öner ise şunları söyledi: “Eğitim sistemimizin aksamadan sürdürülebilmesi için sistemin görünmez kahramanları olan şef, memur ve hizmetliler başta olmak üzere, genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı personelinin çalışma şartlarının iyileştirilerek maddi sorunlarının çözülmesi eğitimin niteliğinin artırılması açısından önem arz etmektedir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.